Aktuelno iz kulture

Gudačka reprezentacija mladih 8. maja na Kolarcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2022

-

13:23

Gudačka reprezentacija mladih 8. maja na Kolarcu
Gudačka reprezentacija mladih 8. maja na Kolarcu - Copyright NS EPK Jelena Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Gudačka reprezentacija mladih će nakon uspešnog predstavljanja u Dubaiju nastupiti 8. maja na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Renomirani violinista Stefan Milenković je u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara organizovao konkursza izbor najtalentovanijih mladih virtuoza i uspešno oformio grupu  profesionalnih umetnikakoji su predstavili Srbiju na Svetskoj izložbi "Expo Dubai 2020".

Gudačku reprezentaciju mladih izvođača čine studenti od 18 do 26 godina. Neki od njih usavršavaju se u inostranstvu, ali isto tako nastupaju širom Srbije i samim tim predstavljaju svoju zemlju na inostranim festivalima i takmičenjima. 

"Kao neko ko dugi niz godinaradi sa decom i mladima, izuzetnomi je drago što će našim mladimumetnicima biti pruženaovakva  šansa, da na najvećoj svetskoj manifestaciji predstave svoju zemlju i svoj talenat učešćem u našoj jedinstvenoj gudačkojmuzičkoj reprezentaciji Srbije,verujem da ćemo zajedno stvoritinešto zaista originalno i posebno", ističe Milenković.

Na programu su između ostalog dela Šostakoviča, Čajkovskog, Mendelsona.

Ulaznice, po ceni od 600 dinara, na prodaji su na biletarnici Kolarca, a moguće ih je kupiti i onlajn preko sajta Zadužbine.

Preporuka za vas

Violinski kamp u Čačku: Stefan Milenković sa studentima iz Srbije, Japana, Češke i Hrvatske
Stefan Milenković kakvog do sada niste upoznali: Zagrejan sam i dalje za violinu, ali bih voleo da naučim da letim

Komentari (0)

Kultura