Reflektor

Stefan Milenković na novogodišnjem koncertu u Zrenjaninu: Sviraće se dela u kojima muzičari mogu da pokažu svoj maksimum

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2021

-

17:43

Stefan Milenković na novogodišnjem koncertu u Zrenjaninu: Sviraće se dela u kojima muzičari mogu da pokažu svoj maksimum
Stefan Milenković na novogodišnjem koncertu u Zrenjaninu: Sviraće se dela u kojima muzičari mogu da pokažu svoj maksimum - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije učestvovaće i violinista Stefan Milenković.

Milenković je na konferenciji za medije održanoj tim povodom, izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da pred zrenjaninskom publikom nastupi posle dvadesetak godina i dodao da je divno svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku koja mnogo zna.

"Znam da je i tada, i u međuvremenu, zrenjaninska publika zaista posebna, da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike i to je uvek lepo. To daje i posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da da svoj maksimum", rekao je Milenković.

Milenković je naglasio da će novogodišnji program koji vodi dirigent Mikica Jeftić biti raznovrstan.

"Sviraće se popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar 'vatreni saradnik' i 'vatrena podrška'. To je program u kome muzičari, posebno violinisti, uživaju jer imaju priliku da pokažu svoj maksimum kroz veoma atraktivna i virtuozna dela. Biće tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to", istakao je Milenković.

Na konferenciji su pored istaknutog violiniste, govorili i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin Vladimir Ðurici i direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

Salapura je izrazio zadovoljstvo što Zrenjanin ima filharmoniju i što ima šta da ponudi publici u gradu koja "zna da prepozna virtuoze u muzici".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura