Aktuelno iz kulture

"Doživotna robija" - prvi roman Vedrane Rudan posle šest godina, promocija 12. maja u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2022

-

12:40

"Doživotna robija" - prvi roman Vedrane Rudan posle šest godina, promocija 12. maja u Beogradu
Vedrana Rudan - Copyright Rino Gropuzzo

veličina teksta

Aa Aa

Posle dve i po godine Vedrana Rudan, jedna od omiljenih autorki iz regiona, družiće se sa svojim čitaocima na promociji novog romana "Doživotna robija" u četvrtak, 12. maja, od 18 sati u Velikoj sali SKC u Beogradu.

U najnovijem romanu "Doživotna robija" (Laguna), prvom posle šest godina, Vedrana Rudan piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan. Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama.

"Vešto izbegavajući sve postojeće stereotipe, Vedrana Rudan ispisuje priču o nesvakidašnjoj ženi s kojom se možda nećete uvek složiti, ali ćete beskrajno uživati u svakom trenutku provedenom s njom. Ključne reči novog romana Vedrane Rudan su seks, ljubav, zločin i pogled na more", navode iz Izdavačke kuće "Laguna".

Na pitanje šta da očekujemo od novog romana,  Vedrana Rudan kratko odgovara: "`Doživotna robija` je ljubavna priča od koje se svakom normalnom diže kosa. Ali... Što je normalno? Ko je od nas normalan?"

Preporuka za vas

Vedrana Rudan u novom tekstu: Razvela sam se i udajem se za 16 godina mlađeg

Komentari (0)

Kultura