Aktuelno iz kulture

Preminuo glumac Robin Parkinson: Odlazak legendarnog Leklera iz serije "Alo, Alo"

Komentari

Autor: The Mirror

11/05/2022

-

10:15

Preminuo glumac Robin Parkinson: Odlazak legendarnog Leklera iz serije "Alo, Alo"
Preminuo glumac Robin Parkinson: Odlazak legendarnog Leklera iz serije "Alo, Alo" - Copyright Prinstscreen YouTube/BBC Comedy Greats

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Robin Parkinson, poznat po ulozi Ernesta Leklera u seriji "Alo, Alo", preminuo je u 92. godini.

Vest o smrti glumca, koji je takođe pozajmljivao glasove u popularnoj britanskoj animiranoj seriji "Button Moon", potvrdila je njegova porodica, a u njihovom saopštenju stoji da je Parkinson umro mirno u 92. godini, dok su pored njega bile supruga i ćerke.

Karijera ovog glumca trajala je više od četiri decenije na filmu, pozorištu i televiziji, uključujući brojne TV serije kao što su "Girls About Town", "The Many Wives Of Patrick", "The Young Ones" i "Rising Damp".

Na našim prostorima najpoznatiji je po ulozi u "Alo, Alo", gde je imao čuvenu repliku: "To sam ja, Lekler".

Serija je bila veliki hit u Velikoj Britaniji ali i širom sveta, a prikazivana je punih deset godina u devet sezona.

Glavni lik u "Alo Alo" je Rene Artoa (Gorden Kej), vlasnik kafea u okupiranom francuskom gradiću Nuvionu u vreme Drugog svetskog rata. On naizgled sarađuje sa Nacistima, a potajno pomaže Pokretu otpora.

Serija se na duhovit način bavi Gestapom, Francuskim pokretom otpora, ali i Britancima. Njeni autori - Dejvid Kroft i Džeremi Lojd su napravili sjajan trik tako što su likovima davali različite akcente. 

Pored "To sam ja, Lekler", serija je poznata i po frazama poput: "Slušajte vrlo pažljivo, ovo ću reći samo jednom", koju izgovara Mišel iz Pokreta otpora i "Dobar jutar" što je govorio policajac Krebtri (Artur Bostrom). 

Scenario serije bio je adaptiran i za pozorište, a u predstavi su glumili skoro svi glumci iz serijala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura