Aktuelno iz kulture

Nastavak filma "Avatar" stiže posle 12 godina: Hoće li njegov kvalitet uspeti da opravda dugo čekanje

Komentari

Autor: Staša Rosić

13/05/2022

-

08:19

Nastavak filma "Avatar" stiže posle 12 godina: Hoće li njegov kvalitet uspeti da opravda dugo čekanje
Nastavak filma "Avatar" stiže posle 12 godina: Hoće li njegov kvalitet uspeti da opravda dugo čekanje - Copyright Prinskrin/Youtube/ONE Media

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji "Avatara", čuvenog filma Džejmsa Kamerona, koji je pomerio granice upotrebe kompjuterski generisanih efekata u kinematografiji, dobili su prvi uvid u nastavak tog ostvarenja, punih dvanaest godina nakon objavljivanja prvog dela.

Prvi trejler za "Avatar 2", čiji zvanični naziv glasi "Avatar: The Way of Water", objavljen je nedavno na Jutjubu i odaje nekoliko važnih detalja o onome što nas očekuje u ostvarenju koje će premijerno biti prikazano 16. decembra.

Ono što možemo da naslutimo već iz naslova filma, koji bi doslovno mogao da se prevede kao "Put vode", kao i iz prvog trejlera, nastavak "Avatara" vezuje se za vodene površine planete Pandora, u čije je kompjutersko generisanje poklonjeno mnogo pažnje.

Očigledno je da će se junaci filma naći i u drugačijim okruženjima - džungli, industrijskim područjima, na plažama - a primetna su i poznata robotska odela, kakva je Sitven Lang nosio u prvom delu.

U trejleru se vidi i da će se protagonisti naroda Na'vi naći u nekoj vrsti podvodne klopke.

Iako zaplet novog filma još nije otkriven, kritičari već hvale vizuelne efekte po kojima je Kameron poznat, a moguće je da će zbog njih svetu ponovo biti ponuđene 3D projekcije, koje poslednjih godina gube na popularnosti.

Veći deo glumačke ekipe iz originalnog filma će reprizirati svoje uloge, te ćemo imati priliku da ponovo gledamo Zoi Saldanu, Sema Vortingtona i Sigurni Viver.

Kejt Vinslet koja tumači jednu od važnijih uloga otkrila je nedavno da je tokom snimanja najduže izdržala pod vodom čak sedam minuta i četrnaest sekundi.

"The Way of Water" je prvi od najmanje dva nastavka koja nam sprema Džejms Kamerun, od kojih je drugi najavljen za 2024. godinu. 

Inače, prvi deo "Avatara" važi za film sa najvećom zaradom svih vremena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura