Aktuelno iz kulture

Met Dejmon ima 120 miliona razloga da žali što je odbio jednu veliku ulogu

Komentari

Autor: Deadline

12/07/2021

-

15:27

Met Dejmon ima 120 miliona razloga da žali što je odbio jednu veliku ulogu
Met Dejmon - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Ako biste pitali Meta Dejmona za kojom ulogom koju je odbio, najviše žali, on bi vam sasvim sigurno odgovorio da je to glavna uloga u filmu "Avatar" reditelja Džejmsa Kamerona, zbog čega je ostao bez najmanje 120 miliona dolara.

Naime, glumac je imao ponudu da dobije 10 procenata od ukupne zarade filma, ukoliko pristane da igra Džejka Salija, bivšeg marinca sa invaliditetom, koji u programu virtuelne realnosti, preuzima svoj "avatar" i odlazi na planetu Pandoru.

Ulogu je na kraju dobio Sem Vortington, ali je pristao za mnogo manji novac. Naime, pre nego što će zaigrati marinca Salija, bio je vrlo siromašan i čak spavao u svom automobilu.

"Ući ću u istoriju, jer nikada nećete sresti glumca koji je odbio više novca", rekao je Met Dejmon za Dedlajn.

Budući da je ukupan profit filma "Avatar" procenjen na oko 1,2 milijarde dolara, Dejmon je "na gubitku" od barem 120 miliona.

Ipak, glumac je ispričao da je u tom trenutku bio usred snimanja Bornove trilogije i da je doneo "moralnu" odluku da ostane posvećen toj franšizi. 

Kameronov nastavak "Avatara" trebalo bi da se pojavi u bioskopima u decembru 2022.
U međuvremenu, Dejmona možemo videti u trileru "Stillwater", koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, a koji će se u bioskopima pojaviti 30. jula.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura