Aktuelno iz kulture

Deset filmova koje s nestrpljenjem očekujemo u 2022. godini

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

30/12/2021

-

07:18

Deset filmova koje s nestrpljenjem očekujemo u 2022. godini
Deset filmova koje s nestrpljenjem očekujemo u 2022. godini - Copyright Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Da li će 2022. biti godina superherojskih filmova? Ako je suditi po naslovima najavljenim za sledeću godinu, sasvim je izvesno da je odgovor potvrdan. Interesantno je da se publika još nije umorila od svojih heroja, a istraživanja sajta Fandango pokazala su da je film koji se najviše iščekuje u narednoj godini nastavak "Crnog pantera".

Sledi ga "Spajdermen" podnaslova "Across the Spider-Verse", kao i "Betmen" sa Robertom Petisonom u naslovnoj ulozi i novi "Thor: Love and Thunder". Isto istraživanje pokazalo je da se ljubitelji filmova raduju povratku u bioskope, pa je 94 procenta njih izjavilo da u narednoj godini planira češće da ih posećuje.

Ovo su neki od filmova za koje se očekuju najveći redovi na blagajnama.

1. "Vrisak" 

Dvadeset pet godina nakon niza brutalnih ubistava koja su šokirali Vudsboro, novi ubica sa maskom Goustfejs želi da razotkrije tajne smrtonosne prošlosti tog tihog grada.

Pored novih zvezda (Melisa Berera, Mejson, Guding, Džena Ortega) U filmu se vraća postava iz originalnog ostvarenja: Kortni Koks, Nev Kembel i Dejvid Arket.  

2. "Morbius"

Biohemičar Majkl Morbius pokušava da se izleči od retke bolesti krvi, ali slučajno postaje vampir. Lik kog tumači Džared Leto dobija nadljudske sposobnosti, ali nijednu od slabosti koje se prema legendama pripisuju vampirima. 

Morbius je inače dobro poznat lik iz Marvelovih stripova i obično se povezuje sa Blejdom, lovcem na vampire. 

Hoće li u ovom filmu biti njegovog susreta sa drugim herojima (i antiherojima) iz Marvelovog sveta, videćemo od 28. januara 2022. za kada je najavljena premijera ovog ostvarenja.

3."Betmen"

U dugoočekivanom ostvarenju o Betmenu, u kom je naslovna uloga poverena Robertu Patisonu, srećemo maskiranog osvetnika kao borca protiv korupcije, koji otkriva da je i njegova porodica umešana u nezakonite aktivnosti u Gotamu. Istovremeno, on se suočava sa serijskim ubicom Zagonetačem i upoznaje Selinu Kajl, koja tek treba da postane Žena Mačka.

Nedavno je objavljen i novi trejler za ovo ostvarenje, čija premijera se očekuje 4. marta sledeće godine.

4. "Nepodnošljiva težina ogromnog talenta"

Nikolas Kejdž igra Nika Kejdža, glumca koji je na zalasku karijere, a koji prihvata ponudu od milion dolara da prisustvuje rođendanskoj žurci kriminalca Havija (Pedro Paskal), njegovog velikog obožavaoca.

Urnebesne scene priređuju i Nil Patrik Heris ("Kako sam upoznao vašu majku") koji je u ulozi Kejdžovog agenta, kao i Šeron Horgan u ulozi supruge glavnog protagoniste i mlada glumica Lili Šin, kao njegova ćerka.

Premijera ove dugoočekivane komedije, koja je već pobrala pohvale kritike, zakazana je za 22. april sledeće godine.

5. "Top Gun: Maverick"

Nakon više od trideset godina službe u ulozi jednog od najboljih mornaričkih pilota, Pit Mičel i dalje leti, izbegavajući unapređenja koja bi mogla da ga prizemlje.

Iako je trenutno malo toga poznato o nastavku kultnog filma, zna se da će naslovna uloga ponovo pripasti Tomu Kuzu, kao i da se pojavljuje njegov ljuti neprijatelj iz originalnog ostvarenja Val Kilmer kao Tom Kazanski - "Ledeni".

Premjera je najavljena za 27. april naredne godine.

6. "Bullet Train" 

Ekranizacija popularne knjige Kotara Isake "Maria Beetle" sa zvezdanom postavom vodi nas u vožnju superbrzim vozom u koji se ukrcava petoro plaćenih ubica. 

U ovom akcionom filmu igraju Bred Pit, Aron Tejlor Džonson, Hirojuki Sanada, Bad Bunny i Sandra Bulok, koja je prihvatila ulogu originalno namenjenu Lejdi Gagi.

Iako se veći deo zapleta drži pod velom tajnosti, šta će se desiti na ovom brzom vozu moći ćemo da znamo od 15. jula naredne godine.

7. "Nemoguća misija 7"

Još jedan veliki hit sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi dobija svoj nastavak. Sem glumačke podele, malo šta se zna o ovom ostvarenju, koje bi trebalo da je pretposlednje u ovoj franšizi.

AP/Andrew Medichini

Tom Kruz na snimanju sedmog nastavka "Nemoguće misije"

Pored Kruzovog tajnog agenta Itana Hanta i njegovog tima, srećemo Grejs (Hejli Atvel), koju je reditelj Kristofer Mekveri opisao kao "destruktivnu silu prirode", dok se vraća Maksova ćerka iz prvog filma kao Bela udovica Alana Micopolis (Vanesa Kirbi). Glavnog negativca igra Esai Morales.

Premijera je zakazana za 30. septembar sledeće godine.

8. "Kraj Noći veštica"

Trinaesti nastavak kultne franšize (barem zvanično) je planiran kao poslednji. Džejmi Li Kertis će se sedmi put vratiti ulozi Lori Stroud, dok će tvorac originalnog ostvarenja Džon Karpenter učestvovati u stvaranju filma kao ekskluzivni producent i kompozitor.

Poznato je da se vraća i glavni negativac Majkl Majers, ali se još ne zna ko će tumačiti tu ulogu. 

Inače, ovaj film doneće "Noći veštica" titulu horor franšize sa najvećim brojem nastavaka, a možemo da ga očekujemo 14. oktobra sledeće godine.

9. "Crni panter: Vakanda zauvek"

Originalno ostvarenje o skrivenom, naprednom kraljevstvu Vakandi i njenom prestolonasledniku T'čali volela je i publika i kritika, a dugoočekivani nastavak o kom se za sada vrlo malo zna, očekuje se 11. novembra.

Iako je zbog tragične smrti glumca Čedviga Bosmana, neizvesno šta će biti sa njegovim likom T'čalom/Crnim panterom, ljubitelji prvog filma nedavno su raspisali peticiju u kojoj od Diznija traže da je povere drugom glumcu.

Nastavak je planiran za 11. novembar sledeće godine.

10. "Avatar 2"

Trinaest godina nakon premijernog prikazivanja prvog dela trilogije Džejmsa Kamerona, publika se vraća na satelit Pandoru, gde će ponovovo sresti princezu Nejtiri i njenog izabranka Džejka Salija. 

Sigurni Viver, koja se vraća kao jedan potpuno novi lik, smatra da je vredelo čekati sve ove godine.

"Nakon što sam pročitala sva četiri scenarija za 'Avatar', mislim da su izvanredni i da je vredelo čekati", rekla je nedavno ona.

U filmu igra i Kejt Vinslet, kojoj je ovo prvi put da radi sa Kameronom, posle legendarnog "Titanika".

Radnja je smeštena nekoliko godina nakon događaja u originalnom filmu, a Sali je sada poglavica plemena Na'vi, dok je Nejtiri visoka sveštenica. Međutim, film će se navodno baviti njihovom decom.

Takođe, Kameron je najavio veličanstvene scene zaranjanja u more, kao i posete vulkanskim pejzažima. Ako se ništa u međuvremenu ne promeni nastavak "Avatara" čeka nas u bioskopima od 16. decembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura