Aktuelno iz kulture

Snima se "Živi i zdravi": Mirjana Joković, Nikola Ristanovski, Tihana Lazović, Goran Bogdan u filmu Ivana Marinovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/05/2022

-

17:12

Snima se "Živi i zdravi": Mirjana Joković, Nikola Ristanovski, Tihana Lazović, Goran Bogdan u filmu Ivana Marinovića
Snima se "Živi i zdravi": Mirjana Joković, Nikola Ristanovski, Tihana Lazović, Goran Bogdan u filmu Ivana Marinovića - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Scenama na lokacijama u Portonovi rizortu u Crnoj Gori počelo je snimanje novog filma hercegnovskog reditelja Ivana Marinovića "Živi i zdravi", objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Ostvarenje "Živi i zdravi" nastaje u manjinskoj srpskoj koprodukciji (Sense Production), uz podršku Filmskog centra Srbije.

Živopisna mediteranska komedija počinje kada Dragana, buntovna mlada, samo dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda. A sve je spremno: rodbina pozvana, pokloni kupljeni, pršuti isfetani.

Za oca porodice Lesa, nema govora o otkazivanju. Njegova surova priroda će naterati mladence da se svadba ipak desi, a sutradan neka se razilaze ako treba.

Mladoženja Momo se ne predaje i boriće se do kraja da mlada ne ode, te tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom naoružanja i dinamita, kako tradicija i običaji nalažu.

Kao i u slučaju prethodnog filma Ivana Marinovića, podelu čine glumci iz celog regiona.

Draganu, glavnu žensku ulogu tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Živkov i Momčilo Pićurić.

Sa mladine strane, tu su u ulogama roditelja Mirjana Joković i Dejan Ðonović, dok kumu igra Dragana Dabović.

Ivan Marinović je široj publici poznat po prvencu "Igla ispod praga" iz 2016. godine.

"Živi i zdravi", većinski crnogorski film, ko-produkcija je sa još pet zemalja. Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Preporuka za vas

Goran Bogdan: Prepao sam se da ću ostati u komičnim likovima, pa sam birao "što teže", a sada sam se opet zaželeo nečega romantičnijeg

Komentari (0)

Kultura