Aktuelno iz kulture

Bojana Stefanović o ulozi u predstavi "Rat i mir": Tolstoj je bezobrazan, lascivan, surov i sve to "u rukavicama"

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2022

-

14:32

Bojana Stefanović o ulozi u predstavi "Rat i mir": Tolstoj je bezobrazan, lascivan, surov i sve to "u rukavicama"
Bojana Stefanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Bojana Stefanović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Rat i mir" čije je premijera predviđena za 30. maj u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Stefanović je rekla da je priprema predstave po delu Lava Nikolajeviča Tolstoja, sa "fascinantnom ekipom", za nju jedan od najuzbudljivijih, najinspirativnijih, najdirljivijih i najrazigranijih procesa u kojima je učestvovala.

Prema njenim rečima, u predstavi igra "veliki broj mladih kolega od kojih se ne zna koji je darovitiji", kao i njenih kolega i prijatelja sa kojima dugi niz sarađuje, pod rediteljskom palicom Borisa Liješevića.

"Svaka proba mi je radost i jedva čekam da idem na probu. A kad vidim da me nema u planu, nije mi svejedno", priznala je glumica.

Stefanović igra groficu Rostovu koja je "izuzetna, posebna i razigrana", a čitava njena porodica je na neki način simbol same Rusije, u predstavi i dramatizaciji Fedora Šilija.

Tanjug/Rade Prelić

 

"Srž njenog karaktera je ljubav i očuvanje prodice. Zbog intenzivne potrage da se sačuva porodica ona će se ušresti sa nekim velikim izazovima i neće uvek biti sposobna da ih prevaziđe na pravi način", rekla je Stefanović.

Prema njenim rečima, u životu buja ljubav uprokos susretu sa velikim problemima, tragedijama i izazovima za ljudsku dušu.

"Bez ljubavi nema života. Način na koji doživljavam probe i to je ljubav. Radost sa kojom radimo, ljubav prema kolegama, ekipi, prema komadu, prema rečinici Tolstoja", istakla je umetnica.

Stefanović je ocenila da je najveća literatura vanvremena, u kojoj "kad pročitate jednu jedinu rečenicu ili postupak nekog lika shvatite da je sada u ovom trenutku", a Tolstoj je "bezobrazan, lascivan, surov...sve u rukavicama".

U predstojećem filmu rediteljke Maje Miloš "Pukotina u ledu" Stefanović igra trenera glavne junakinje koju tumači Jovana Stojiljković, i kaže da je scenario izuzetno uzbudljiv, a Miloš "na poseban način posmatra dramaturgiju".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura