Aktuelno iz kulture

Jelena Rakočević: Volela bih da igram u dečijem filmu i kroz oči deteta prikažem ozbiljnu temu odraslih

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

15:00

Jelena Rakočević: Volela bih da igram u dečijem filmu i kroz oči deteta prikažem ozbiljnu temu odraslih
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jelena Rakočević koja je govorila o svojim ulogama u serijama "Aviondžije" i "Kolo sreće" kao i u predstavi "Urednik".


Rakočević je rekla da je devet meseci snimala "Kolo sreće" i oko četiri "Aviondžije" i da joj je to bilo izazovno pošto je ta dva žanrovski različita projekta radila uporedo.

"Možda je bio najzahtevniji ritam snimanja jer se snima skoro svaki dan po 12 sati dnevno. Dinamika je najzahtevnija. To je kao kad trenirate neki sport, pa vam treba vreme da uđete u formu, da se naviknete na taj tempo", rekla je Rakočević.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Upitana kako gleda na trenutnu hiperpodukciju serija u Srbiji, Rakočević je rekla da je teško postići da se pogleda sve što se prikazuje, dodavši da je ipak dobro što glumci rade, što su plaćeni i što im to omogućuje neophodni trening.

Rakočević igra u predstavi "Urednik" reditelja Vojkana Arsića, po tekstu Sare Radojković, koja je premijerno izvedena pred početak pandemije, pa je tek naknadno nastavljeno njeno igranje.

"Zanimljiv je koncept. Mi glumci smo na sceni skoro sve vreme, a pozadi video bim prikazuje slikom unutrašnji proces glavne protagonistkinje. Baš sam uživala radeći taj proces. Ne samo ulogu Vere Katić već i sa kolegama, sa Vojkanom i Sarom je baš bio kvalitetan proces, što se nadam vidi i u predstavi", rekla je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Rakočević je navela da bi volela da igram u nekom dečijem filmu jer joj bi joj se svidelo da se kroz oči deteta prikaže neka ozbiljna tema odraslih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura