Aktuelno iz kulture

Sofija Juričan: Kad su se upalila svetla, ponovo sam videla pun Atelje i baš mi je jako udaralo srce

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

16:08

Sofija Juričan: Kad su se upalila svetla, ponovo sam videla pun Atelje i baš mi je jako udaralo srce
Sofija Juričan - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Sofija Juričan, koja je govorila o ulogama u predstavama "Koferče" i "Pristanak", kao i seriji "Aviondžije".

Juričan je rekla da se sa kolegom Petrom Mihailovićem pridružila postavi predstave "Koferče" u pozorištu Madelnijanum, primetivši da "uskakanje nikada nije lak posao, vrlo je zahtevno čak".

"Ušla sam u predstavu čiji deo pre nisam bila. Morala sam više puta da pogledam snimak, jer je vodviljski zaplet, ima mnogo fizičkih radnji, sat i po sam na sceni. Glavna je uloga, bilo je tu posla", rekla je Juričan.

U predstavi ruskog pisca Jurija Poljakova, u režiji Olje Ðorđević, "mnogo toga se događa, ima interesantan zaplet kao i svaki vodvilj", istakla je glumica.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Svi se pitamo šta će biti na kraju, zanimljivo je kako se iz jedne situacije prelazi u drugu. Potrebno je različite veštine upotrebiti, fizičke i žanrovske. Čini mi se da tu postoji fuzija žanrova. Interesantno je videti kako predstava plovi kroz različite vrste žanrova", navela je Juričan.

Prema njenim rečima, prestava Ateljea 212 "Pristanak" u režiji Nebojše Bradića "ujedinila je kritiku i publiku i ne dešava se često da na premijeri budu takve ovacije".

"Imali smo jednu pauzu, svi smo se uplašili kako će se to odraziti na čitav proces. A onda je sala bila puna za premijeru. Imam scenu u kojoj svedočim u sudnici i kad su se upalila svetla i ponovo sam videla pun Atelje baš mi je jako udaralo srce", priznala je glumica.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Juričan igra žrtvu silovanja Gejl u slojevitom komadu Nine Rejn o visokim advokatskim krugovima, naizgled prijateljima, a na različitim stranama u sudu.

"Preko njenog slučaja otvaraju se razna pitanja ne samo njihovog odnosa prema poslu, nego i njihovih ličnih odnosa, o bliskosti sa partnerkama, situacijama u braku, gubljenju empatije, guranju stvari pod tepih", rekla je Juričan.

Upitana kako vidi budućnost pozorišta, Juričan je rekla da je teatar "živa stvar, jedinstven i neponovljiv doživljaj", čak i ako budu ređa izvođenja, ili komadi odigravani preko digitalnih medija.

U predstojećoj trećoj i četvrtoj sezoni serije "Aviondžije", Juričan će igrati pilotkinju, što priznaje da nikad ne bi bila, pošto ne voli ni da se bavi ekstremnim sportovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura