Aktuelno iz kulture

Glumica Tijana Marković: Čovek u najgorim situacijama pronađe smisao za život

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

10:44

Glumica Tijana Marković: Čovek u najgorim situacijama pronađe smisao za život
Glumica Tijana Marković: Čovek u najgorim situacijama pronađe smisao za život - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Tijana Marković koja je govorila o svojim ulogama u serijama "Državni službenik" i "Mama i tata se igraju rata".

Marković je rekla da se "Državni službenik" u trećoj sezoni razlikuje od prethodnih tematikom pošto se bavi pandemijom, odnosno "vremenom koje smo prošli, živimo i sada, i koje će posledice da ostavi na nas".

Prema njenim rečima, ulogu u "Državnom službeniku" je prihvatila "jer se radi o zanimljivom psihološkom profilu medicinske sestre Irene".

"Drago mi je bilo da sagledam iz njene vizure kako je bilo za vreme pandemije. Ti ljude nisu imali svoje živote. Mi smo ih bar imali u četiri zida. Ima jedna scena u kojoj ona kaže da su iznajmili stan pored bolnice, par njih, kako bi mogli bar da odspavaju", rekla je glumica.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Marković je istakla da "čovek u najgorim situacijama pronađe smisao za život" i da je to je jedan od razloga zašto je prihvatila ulogu.

"Državni službenik" ima poseban kvalitet zahvaljujući produkcijskom i autorskom timu, glumcima i scenariju, a Marković ističe da i u trećoj sezoni postoji "potreba da odu korak dalje i to je nešto što je održalo seriju sve ove sezone".

Prema njenim rečima, "Državni službenik ima "estetski kod zaista drugačiji u odnosu na druge".

Marković je istakal da joj predstavlja veliku radost što igra u drugoj sezoni "Mama i tata se igraju rata", pošto će posle "Porodice", ponovo imati priliku da sarađuje i da se "malo bolje upozna sa Gordanom Kičićem", koji je glumac i koreditelj humorističke serije.

"Moram priznati da je sam poziv za mene bio: 'Super! Hoću to da radim!' Meni je rekao: 'Ali Tijana ovo je potpuno drugačije od Marije koju si igrala u 'Porodici'. Rekoh: 'To! Konačno neko da me pozove za tako neku stvar'. Zaista je vrcava uloga - konobarica u pozorišnom klubu", rekla je glumica.

Marković je istakla da joj je glavni partner Nebojša Ilić Cile koji je "divan čovek, prijatelj i kolega".

Glumicu očekuje sa predstavom "Tartif" u režiji Igora Vuka Torbice (1987-2020) gostovanje 15. juna na pozorišnom festivalu u Velesu i 20 avgusta na zatvaranju festivala "Grad teatar" u Budvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura