Aktuelno iz kulture

Reditelj Ðorđe Stanimirović : "Zbornica'' je slika mog duha - razigrano, a nepretenciozno

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2022

-

06:57

Reditelj Ðorđe Stanimirović : "Zbornica'' je slika mog duha - razigrano, a nepretenciozno
Reditelj Ðorđe Stanimirović : "Zbornica'' je slika mog duha - razigrano, a nepretenciozno - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Ðorđe Stanimirović koji je govorio o radu na seriji "Zbornica".

Stanimirović je rekao da je u ogromnoj ekspanziji svih vrsta serija u Srbiji "Zbornica" drugačija, pošto mu je bio cilj da napravi "sitkom koji će biti stvarno smešan i duhovit".

Prema njegovim rečima, osnovna karakteristika sitkoma je da "ljudi uživaju gledajući ga, a da im bude usput".

"Izbegavali smo sve najniže strasti i psovke, pazeći da nam ne izleti, da ostanemo u kulturnom ophođenju, a napravimo sve te komične situacije", istakao je reditelj.

U seriji igraju Gorica Popović, Dejan Lutkić, Nenad Ilić, Zoran Cvijanović, Svetklana Bojković i brojni drugi, a Stanimirović je rekao da je u "Zbornici" imao ogromnu sreću da je glumačka ekipa "zaista fantastična, sastavljena od maltene bardova srpskog glumišta".

"Sa njima je bilo delovalo da je teško raditi a zapravo je bilo pravo uživanje. Samo im se baci neka sitna iskra i oni krenu. Trebalo je sama lepo voditi i usmeravati", priznao je reditelj.

Stanimirović je ocenio da gledaoce "Zbornica" privlači zbog odnosa između likova i prepoznaju se u njima i u situacijama.

Primetivši da je "definitivno ogromna ekspanzija" domaćih serija, Stanimirović je rekao da su mogućnosti velike i svi mogu raditi svakodnevno, ali i da "treba naći meru".

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Pre nego što smo počeli raditi ''Zbornicu'' rekao sam da ne bih da radim još jednu stvar koja će tako samo da prođe ili da bude nešto što je u osnovi komercijalno, nego bih da radim nešto što je zabavno i smešno", rekao je Stanimirović.

Ocenivši da je hiperprodukcija je prostor u kome treba birati ako si u mogućnosti, Stanimirović je rekao da on jeste bio u takvoj mogućnosti i ishod je "Zbornica".

"Zbornica'' je slika mog duha. Razigrano a nepretenciozno. Da publiku razgali i nasmeje", istakao je Stanimirović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura