Aktuelno iz kulture

Dejan Lutkić o novoj seriji "Zbornica": Verujem da kvalitet uvek može da nađe svoj put

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

11:28

Dejan Lutkić o novoj seriji "Zbornica": Verujem da kvalitet uvek može da nađe svoj put
Dejan Lutkić o novoj seriji "Zbornica": Verujem da kvalitet uvek može da nađe svoj put - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Dejan Lutkić koji je govorio o novoj seriji "Zbornica".

Lutkić je rekao da je serija "Zbornica" nastala po ideji glumca Nenada Ilića sa kojim je tri godine pričao "kako bi bilo dobro uraditi seriju o nastavnicima".

"Jako dugo nije obrađivana ta tema. Ko su ti ljudi, kako žive i šta rade kad su van očiju roditelja i učenika. Kakvi su njihovi međusobni odnosi, kakvo mišljenje imaju o školi", rekao je Lutkić.

Prema njegovim rečima, to je važna i aktuelna tema, a u seriji su svi likovi i događaji izmišljeni jer autori nisu želeli da bilo koga uvrede i povrede jer su u nekim stvarima preterivali pošto je to komedija situacije.

Seriju je režirao Ðorđe Stanimirović koji je "talentovan i jako brzo misli, što je za sitkom užasno važno", naglasio je Lutkić.

"Bilo nam je važno da ovaj sitkom ima dozu nečega u fotografiji, izrazu što će malo otići van granica sitkoma. To smo se trudili da uradimo i mislim da smo uspeli. Ðorđe je veoma važna karika u celoj priči", rekao je glumac

Lutkić tumači lik kakav do sada nije igrao - nastavnika matematike koji ima odnos prema predmetu, deci i kolegama: "Bog zna za pet, ja za četiri, vi možete samo za tri".

"Užasno je rigidan, ali s druge strane je strašno posvećen tom predmetu. Ima svoju dozu skormnosti, ne želi da prizna da je dobitnik jedne od najvećih nagrada. Preterano je posvećen svom poslu i ne zna kako da olabavi, kako da se odmori", rekao je Lutkić.

Istakavši da je važno da se napravi kompaktna ekipa koja veruje u celu priču, Lutkić kaže da je to "možda najveći kvalitete ove serije", a sa svojim koproducentom Vukom Mrenovićem se trudio da okupe divnu ekipu i ljude kojima je stalo da rade ovaj posao.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Nekada davno sam maštao o različitim likovima koje bih voleo da igram. U jednom trenutku sam se umirio i pusto da se stvari jednostavno dešavaju. Čovek planira Bog se smeje. Radim stvari koje mi pripadaju, ne prihvatam sve pod svaku cenu", dodao je glumac.

Upitan kako gleda na trenutnu hiperprodukciju televizijskog sadržaja u Srbiji, Lutkić je rekao da je "dobro do glumac ima posao i radi".

"Ima stvari koje se ljudima dopadaju i koje se ne dopadaju. Svako moze da izabere za sebe šta hoće, jer ima zaista dosta serija. Verujem da kvalitet uvek može da nađe svoj put bez obzira na okolnosti", rekao je Lutkić.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Naglasivši da je važno da se svi posvete maksimalno svome poslu i da tada retko može da izostane kvalitet, Lutkić je dodao "zaista ima izuzetno dobrih serija, glumačkih i rediteljskih kreacija, scenarija, direktora fotografije".

"Ne volim da se bilo ko ko se bavi ovim poslom pljuje i nipodaštava. Za mene je to jako ružno. Ako se neko trudi, hoću da verujem da se trudi maksimalno. Uvek ću braniti svoj esnaf, a onda i ljude koji se bave bilo čime želeći da naprave nekakav dobar rezultat", rekao je Lutkić.

Komentari (0)

Kultura