Aktuelno iz kulture

Masked Wolf za Euronews Srbija: Uspeh bi bio dosadan, kada bi svi mogli da ga postignu

Komentari

Autor: Staša Rosić

20/06/2022

-

06:58

Masked Wolf za Euronews Srbija: Uspeh bi bio dosadan, kada bi svi mogli da ga postignu
Masked Wolf - Copyright EXIT Promo

veličina teksta

Aa Aa

Australijanac Heri Majkl osećao je oduvek da u njemu postoje dve ličnosti. Jedna je ona, za koju je smatrao da ni po čemu nije posebna, a drugu bi oslobađao u muzičkom studiju, koju je uporedio sa vukom, životinji u sebi i tako sebi dao scensko ime po kom će postati planetarno poznat - Masked Wolf.

Pesma koja ga je učinila jednim od najstrimovanijih izvođača na svetu je sada već legendarna "Astronaut in The Ocean" koja je upotrebljena milionima puta u video snimcima na TikToku i muzičaru otvorila vrata svetskih festivala, među kojima je i ovogodišnji Exit.

"Maskirani Vuk" nastupiće na Glavnoj bini na Petrovaradinskoj tvrđavi 8. jula, a u susret tom koncertu, za Euronews Srbija ukratko se osvrnuo na postignute uspehe i najavio šta možemo da očekujemo na njegovom prvom nastupu u Srbiji.

Kako ti iz ove perspektive izgleda planetarni uspeh "Astronaut in The Ocean"? Koja je, prema tvom mišljenju, tajna njegovog uspeha?

Mislim da nema tajne uspeha u muzici. Ako napraviš pesmu, koja odskače od ostalih, ona će naći svoj put, dobiti zalet i odjek.

"Astronaut in The Ocean" je zapravo originalno predstavljena još 2019. Šta te je inspirisalo kada si je napisao, u vreme kada još nisi bio svetski poznat?

Samo sam imao u glavi da napišem nešto što govori o mom životu i onome što sam tada osećao. Nije bilo inspiracije izvan mojih osećanja.

Kako se tvoj život promenio sada kada si "viralni" izvođač? Koja je najveća korist od tog uspeha? 

Rekao bih da je to što sam mogao da prestanem da radim od devet do pet najveći benefit. Takođe, sad mogu da se u potpunosti posvetim muzici i od toga zarađujem. To je san koji svaki umetnik koji se bori želi da ostvari.

Printscreen

 

Da li osećaš pritisak da nakon uspeha "Astronaut in The Ocean" snimaš samo velike hitove? 

Nema nikakvog dodatog pritiska u načinu na koji stvaram muziku. U mom kreativnom procesu se ništa nije promenilo. Ostajem dosledan sebi, bez obzira na sve.

Koliko ti znači društvena mreža TikTok? Možeš li da izdvojiš neki omiljeni način na koji su ljudi upotrebili tvoju pesmu da se izraze? 

Mislim da je TikTok zaista posebna platforma koja omogućava mnogim ljudima da pokažu svoje talente besplatno i dobiju pristup novim obožavaocima mnogo lakše. Meni su najintrigantniji bili videi zavarivanja metala. Nisam očekivao da se "Astro" koristi u takvoj vrsti videa.

Nedavno si objavio singl "Fallout" sa bendom Bring Me Horizon. Kakva je bila vaša saradnja i kako si doživeo tu pesmu? 

Volim "Fallout"! Rad sa Olijem iz Bring Me Horizon je bio lakši od bilo čega što mogu da zamislim. Pesma je mračna, ali je od sredine ka drugoj polovini energična.

Ovo je tvoj prvi put u Srbiji? Šta očekuješ od Exit festivala?

Da, ovo je moj prvi put da dolazim i vrlo sam uzbuđen! Očekujem mnogo dobre energije i toplu dobrodošlicu od fanova iz Srbije.

Kakav si nastup isplanirao za publiku u Novom Sadu?

Izvešću i pesme koje su objavljene, kao i one koje još nisu. Planiram da donesem visokoenergetski nastup, koji će se, siguran sam, dopasti publici.

Koja je tvoja poruka mladim muzičarima koji treba da istraju na trnovitom putu ka uspehu?

Ako ne istrajete, nećete opstati u industriji. Samo shvatite da bi uspeh bio dosadan, kada bi svi mogli da ga postignu.

Komentari (0)

Kultura