Reflektor

Hip Hop strana Exit festivala: Igi Azaleja, Masked Wolf i Senidah na Petrovaradinskoj tvrđavi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/06/2022

-

11:08

Hip Hop strana Exit festivala: Igi Azaleja, Masked Wolf i Senidah na Petrovaradinskoj tvrđavi
Promo/Exit - Copyright Promo/Exit

veličina teksta

Aa Aa

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će od 7. do 10. jula nastupiti preko 60 MC-jeva internacionalne i regionalne scene, na tri festivalske bine – Mainu, Visa Fusionu i Gang Beatsu.

Glavnom binom Exita dominiraće superzvezda Igi Azaleja, planetarno traženi Masked Wolf, kraljica regionalne trap scene Senidah i ekskluzivni "Back To The Future" showcase. U svetskoj premijeri ovog koncepta mikrofone će prvi put ukrstiti predstavnici stare i nove hip hop škole Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha, te Stole vs 30zona.

Promo/Exit

Stole

Visa Fusion i Gang Beats, osim što će doneti još solo nastupa izvođača iz šoukejsa, na lineup dodaju najaktuelniji presek regionalnih imena, koja predvode Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano, Bore Balboa, Klinac, Grše, Sajsi MC i Ognjen. Zajedno sa festivalskim hedlajnerima, među kojima su Kelvin Haris, Nick Cave & The Bad Seeds, Džejms Artur, Afrojack, Boris Brejcha, ARTBAT, ZHU, Sepultura, Alok i mnogi drugi, ova glasna Gang postava daće svoj pečat jednom od najjačih programa u istoriji EXIT festivala.

Promo/Exit

Crni Cerak

"Back To The Future" novi je i ekskluzivan showcase koncept EXIT festivala, koji na jednom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače u rasponu od izvornog do najaktuelnijeg repa. Prvi put legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih komšijskih država će u 120 minuta demonstirati impresivne liričke veštine. Mikrofone će ukrstiti: iz Srbije Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, iz Bosne i Hercegovine Frenkie, Kontra i Indigo vs Muha, a iz Hrvatske Stole vs 30zona.

Igi Azaleja osvojiće Glavnu binu festivala onako kako je osvojila i hip hop svet. Australijska reperka napravila je neizbrisiv trag u pop kulturi i ostvarila platinastu karijeru sa preko 70 miliona prodatih primeraka albuma. Na najnovijem albumu "End of an Era" odrepovala je svoje dvadesete preko elektronskih traka koje je slušala – od prvih izlazaka do zenita karijere. Na njenom nastupu odjeknuće i duh muzičkih legendi sa kojima je sarađivala, kao što su Britni Spirs, Arijana Grande, Rita Ora, Charlie XCX i Dženifer Lopez.

Promo/Exit

Senidah

"Astronaut u okeanu" Masked Wolf zapaliće Glavnu binu Exita baš kao što je zapalio sve top liste prvo u Australiji, a zatim i u celom svetu. Singl "Astronaut in the Ocean" transformisao je Herija Majkla u svetski popularnog repera, čiji rad sada prepoznajemo na prvi takt. Ova pesma živela je dva života, jedan na top listama, a drugi na TikToku, gde je postala viralna. Ponovnim objavljivanjem napravila je sjajnu uvertiru za album "Astronomical", koji je izašao krajem prošle godine.

Fantastična Senidah odsečno maršira i dominira regionalnom trep scenom poslednjih pet godina. Njen glas je specifičan i sirov, a muzika jednako snažna i nežna, dok na sceni zrači neverovatnom energijom i bez straha pliva u kontrastima od najjače "Balkanke" do ranjive "Slađane". Saradnje sa imenima kao što su Coby, RAF Camora i Atlas Erotika izdvojile su je na sceni kao kameleona spremnog da publici svaki put da sve. Najnovijii singl "Behute" još jedan je dokaz njenog diverziteta, a 25 miliona pregleda na YouTube-u jedinstveno su ljubavno pismo njene publike.

Promo/Exit

 

Visa Fusion binu razdrmaće Bassivity ekipa u Showcase nastupu. Zoi, Brzo Trči Ljanmi, Teya Dora, Rouzi, X, Fox, WajWai, MihaMih & Diinzo i DJ Baliko Felix smenjivaće se kako bi publici doneli jedinstvenu mešavinu popa i trepa hitovima kao što su "Nirvana", "Par dana", "G klasa", "Kaktus", "Keve ti" i mnogim drugim. Program Visa Fusion bine upotpuniće i veterani domaće i regionalne scene Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Frenki, Kontra i Indigo, Smoke Mardeljano x DJ Mrki i Stole x Phat Phillie.

Na najmlađoj bini festivala Gang Beats smenjivaće se generacije i bitovi repa, trepa i popa uz Sajsi MC, 30zona, Boru Balboa, Buntai, Crni Cerak & Lacku, Gršeta, Kliku, Klinca, Muhu i Ognjena. Ovoj jakoj ekipi pridružiće se i AV47 x Greev, Ba$ha x DVN, Bulch, David IV x Uroš, DJARE, FTP, Gerum x Dizzy, Jovica Dobrica x Skele, Kene Beri x Spejs Noksi, La Crl x Louis, Micka Lifa, MihaMih x Diinzo, Rajm, Ri, Riga Dri, Rosh, Rođeni, Stoposto & Black Beriz, Tam x Nihil, Viking Krew, Yungkulovski x RIE x KZA x Faberge, ZeeBomb & Matej Foltz, Cookie, Fich, Keyri, Kultura, Milicija, Pirinač, Purpose, Rasheed, Thicc Boi, Traples i Xorade.

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura