Aktuelno iz kulture

Tim Love festa poručuje: Vakcinišite se, PCR testovi su skupi, a novac pametnije potrošite

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

20:48

Tim Love festa poručuje: Vakcinišite se, PCR testovi su skupi, a novac pametnije potrošite
Tim Love festa poručuje: Vakcinišite se, PCR testovi su skupi, a novac pametnije potrošite - Copyright Lovefest

veličina teksta

Aa Aa

Domaći ljubitelji žive svirke odahnuli su pošto je stigla vest da su Ujedinjeni festivali Srbije dobili saglasnost od Kriznog štaba za organizovanje koncerata.

Ipak prisustvo nekom od vodećih srpskih festivala, kao što su Egzit, Arsenal fest, Nišvil, Love fest i Bir fest, biće moguće samo uz određene uslove, a koji su i ranije predstaviljeni kroz bezbednosni protokol "Safe Events Serbia".

Drugačija pravila zabave

Ulazak će se kontrolisati i ograničavati, naime, na posetioce koji imaju dokaz o vakcinaciji, na one koji imaju dokaz da su preležali Kovid-19 (dakle, imaju antitela), kao i na posetioce koji će imati negativan PCR ili negativan brzi antigenski test.

"Postoje epidemiološke mere, `Safe Events Srbija` jedinstven je protokol koji smo kreirali, i jasna su i precizna pravila kada je reč o održavanju svih festivala. Znamo da su PCR testovi prilično skupi, taj novac se može i pametnije potrošiti, pa zato preporučujemo mladima da se vakcinišu", izjavila je Zlatana Pavlović, pr Love festa, za Euronews Srbija.

Euronews/Printscreen

Zlatana Pavlović: Bićemo jedno od najbezbednijih mesta zbog kontrolisanog ulaza

Ovaj festival u Vrnjačkoj banji imao je oko 20.000 posetilaca po godini. Nakon godinu dana pauze, iznuđene zbog pandemije, organizatori se nadaju da će isti broj ljudi prisustvovati muzičkoj fešti i ovog leta.

"Nadamo se istoj situaciji jer ćemo biti jedno od najbezbednijih mesta zbog kontrolisanog ulaza. Već je veliki broj karata prodat, molim zainteresovane da se malo strpe jer ih očekuju uskoro neke novine. Zagrevanje za ono što nas čeka u Vrnjačkoj banji, očekuje nas već 25. juna u Beogradu. Tada će nastupiti po prvi put u Srbiji, Anfisa Letjago, koja će otvoriti sezonu Love festa, baš onako kako su posetioci i navikli", dodaje Pavlovićeva za Euronews Srbija.

Prinskrin/Youtube/Anfisa Letyago

Anfisa Letjago nastupa prvi put u Srbiji 25. juna u Beogradu

Festival u Vrnjačkoj banji biće održan od 5. do 7. avgusta, a jubilarno 15. izdanje najaveljeno je uz komentar "Vreme je da se vratimo nazad u život". Ovaj festival će u okviru pet muzičkih bina predstaviti velika svetska imena iz sveta elektronske muzike među kojima je više od 60 izvođača.

Najavljeni su izvođači kao što su Apollonia, Call Super, Dejan Milićević, Loco Dice i mnogi drugi, a u planu je da se tokom festivalskih dana u Vrnjačkoj banji održavaju i posebne filmske projekcije, kao i radionice.

Euronews TV

Za Euronews Srbija govorila je i predstavnica Egzit tima, Dijana Babić, koja je ponovila pravila iz protokola kojih će se pridržavati svi oni koju budu želeli da dođu na Petrovaradinsku tvrđavu i prisustvuju velikoj proslavi 20. rođendana Egzita, zakazanog za period od 8. do 11. jula.

Festival Arsenal u Kragujevcu, podsetimo, biće prvi veliki domaći festival ovog leta koji će biti održan pred publikom, uz poštovanje svih neophodnih zdravstvenih mera, i slogan "Snažno uz muziku".

"Ovo će biti prvi festival u regionu da je open air i po ovim pravilima. Očekuje se oko 7, 8000 po danu. Ulaze svi uz određeni papir: oni koji su vakcinisani donose potvrdu o vakcinaciji, oni koji su preležali koronu rade test na antitela  ili negativan PCR ili antigenski test. Arsenal će omogućiti i besplatno testiranje u Kragujevcu", kazala je ranije za Euronews Srbija Maja Cvetković u ime tima festivala Arsenal, koja je publici dobro poznata i kao basistkinja i pevačica sastava "E-play".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura