Aktuelno iz kulture

Anketa Egzita pokazala više od 70 odsto posetilaca festivala vakcinisano ili preležalo koronavirus

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

14:59

Anketa Egzita pokazala više od 70 odsto posetilaca festivala vakcinisano ili preležalo koronavirus
Anketa Egzita pokazala više od 70 odsto posetilaca festivala vakcinisano ili preležalo koronavirus - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

"Anketa koju Egzit sprovodi među fanovima koji su već kupili karte za ovogodišnju proslavu dve decenije festivala do sada je dala sjajne podatke - više od 70 odsto njih je vakcinisano ili preležalo koronavirus", saopštio je Egzitov tim.

Dosadašnji rezultati pomenute ankete su pokazali da je među posetiocima koji su kupili karte 64,4 njih vakcinisano, 8,2 odsto je preležalo Kovid-19 u prethodnih šest meseci, dok se 18,9 odsto njih izjasnilo da će raditi PCR ili brzi test pre ulaska na festivalske kapije. O svom izboru, nije se izjasnilo 8,5 odsto posetilaca.

"Ovi podaci su još jedna potvrda da će okupljanje na Petrovaradinskoj tvrđavi biti jedno od najbezbednijih mesta okupljanja u državi! Kao što je već poznato, vodeći srpski muzički festivali su predstavili protokol, kreiran u skladu s poslednjim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv.

Protokol predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali kovid i oni koji poseduju negativan PCR ili antigenski test. Krizni štab se pozitivno izjasnio o protokolu, i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50 odsto punoletnih građana vakcinisano do tog datuma", podsećaju iz festivalskog tima.

Preporuka za vas

Egzit poklanja 3.000 ulaznica zdravstvenim radnicima, a ministarstvo će obezbediti vakcine za 1.500 inostranih izvođača i posetilaca
Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade ovaj petak na vakcinaciju na mobilni punkt ispred Saobraćajnog fakulteta

Komentari (0)

Kultura