Aktuelno iz kulture

Kventin Tarantino otkrio koje glumce smatra najboljim na svetu

Komentari

Autor: Far Out / Euronews Srbija

27/06/2022

-

12:20

Kventin Tarantino otkrio koje glumce smatra najboljim na svetu
Kventin Tarantino - Copyright Tanjug AP/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

Kventin Tarantino je za 30 godina karijere, sarađivao sa nekim od najtraženijih glumaca Holivuda, uključujući Leonarda Dikaprija, Džona Travoltu, Semjuela L. Džeksona i Breda Pita.

Radeći u video klubu, Tarantino je od rane mladosti izgrafio enciklopedijsko znanje o filmovima i posvećeno preporučivao kasete svakoj mušteriji koja je ušla u lokal u kom je radio. 

Još tada je kao veliki filmofil "pekao" zanat i upoznavao se s tim šta čini velike filmske stvaraoce. 

Zato je mnoge zanimalo koje glumce on smatra najboljim na svetu. Tako je u jednom intervjuu, tokom promocije filma "Džeki Braun" iz 1997. rekao da najboljim smatra Roberta de Nira.

"On zaslužuje reputaciju verovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svetu. Nikada nisam video glumca tako potpuno zaokupljenog likom. On prosto živi taj lik i radi na njemu iz minuta u minut", rekao je Tarantino tada.

Tanjug AP/Carlo Allegri

Robert de Niro

U drugom navratu je kao svoje favorite naveo Šona Pena, Tima Rota i Nikolasa Kejdža.

Objašnjavajući svoj izbor, rekao je da Rot ima kvalitet kameleona i da ga je izabrao zbog njegove "raznovrsnosti i svireposti".

U Šonu Penu vidi "čistu harizmu seksualnog nasilja",a pohvalio ga je zbog saradnje sa Klintom Istvudom i Terensom Malikom.

Nikolasa Kejdža izabrao je zbog njegove "neustrašivosti".

"Mislim da nikad nisam video drugog glumca u istoriji filma koji je napravio karijeru od toga što su ga birali za pogrešne uloge, ali ih je on ipak uspešno igrao", rekao je Tarantino.

Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision/

Nikolas Kejdž

Tarantino je najavio da će snimti još jedan, deseti film, nakon kog će se posvetiti svojim drugim interesovanjima, a tek treba da otkrijemo da li će se u njemu naći mesta za Šona Pena ili Nikolasa Kejdža, ili će možda rešiti da ponovo reprizira saradnju sa velikim Robertom de Nirom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura