Aktuelno iz kulture

Reditelj Boban Skerlić: Junaci "Klana" nisu nikakvi heroji sa užarenog asfalta, nego tupave bitange

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2022

-

13:37

Reditelj Boban Skerlić: Junaci "Klana" nisu nikakvi heroji sa užarenog asfalta, nego tupave bitange
Reditelj Boban Skerlić: Junaci "Klana" nisu nikakvi heroji sa užarenog asfalta, nego tupave bitange - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Boban Skerlić koji je govorio o drugoj sezoni serije "Klan" čije prikazivanje počinje od 2. jula na televiziji Superstar.

"Seriju sam radio pre svega za sebe. Moja ideja je bila da napravim seriju kakvu bih ja voleo da gledam, sa idejom da se dopadne i mojoj deci i okruženju", rekao je Skerlić.

"Klan" ima ozbiljnu bazu poštovalaca i Skerlić je ubeđen da nastavak neće razočarati.

Prema njegovim rečima, serija je zamišljena kao trilogija u kojoj je prva sezona bila razvoj klana, druga je njegovo bahaćenje, a treća će biti propast.

"U prvoj sezoni su već uspostavili veze sa policijom i politikom. Te veze se sa većom količinom love i potrebom za većom moći usložnjavaju i umnožavanju. Dokazujem tezu da organizovanog kriminala nema bez veze sa moći, koja je tamo gde je politika i policija", naveo je Skerlić.

Čitajući različite knjige i sudsko-policijsku dokumentaciju, Skerlić je shvatio "da su u pitanju u osnovi tupadžije".

"Ti kriminalci nisu ono kako se prodaju u nekim televizijskim programima, nikakvi heroji sa užarenog asfalta, neki 'crni biseri'. Koješta. Nego tupave bitange koje su, naravno, kad ulaze u svoje poslovne aranžmane ekstremno brutalni. Tu sliku o kriminalu i kriminalcima sam hteo da prenesem", istakao je reditelj.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Pre snimanja serija, Skerlić nije poznavao mlade glumce Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimitrijevića, koji su svoje uloge zaslužili na kastingu i ističe da je "prezadovoljan time što su napravili", primetivši i da je jedan broj glumaca napravio iskorake u svojim karijerama ulogama u ''Klanu".

Skerlić je rekao da ne zna "da li će serija ikoga odvratiti od kriminala, ali je izvesno da nikog neće regrutovati".

Prema njegovim rečima, nakon gledanja serije niko neće poželeti da se identifikuje sa bilo kojim od glavnih junaka "jer niti su njihove sudbine svetle, niti su ikakve vertikale na koje se valja osloniti".

"Teško mogu da poverujem da neko želi da bude deo uplašenog čopora. Prosto, koliko god vam tih junaka bilo povremeno žao i imali neku vrstu empatije prema njima, ubeđen sam da se sa njima niko ne želi identifikovati", naglasio je Skerlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura