Aktuelno iz kulture

Trojica muškaraca na sudu zbog nelegalne trgovine originalnog rukopisa sa tekstom pesme "Hotel California"

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

17:39

Trojica muškaraca na sudu zbog nelegalne trgovine originalnog rukopisa sa tekstom pesme "Hotel California"
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Trojica muškaraca optužena su za nelegalno posedovanje i pokušaj prodaje rukopisa sa stihovima legendardne pesme "Hotel California" grupe Eagles.

Glen Horovic, Kreg Inkiardi i Edvard Kosinski sumnjiče se da su nelegalno posedovali rukopise vredne više od milion dolara, kao i da su iste nezakonito planirali da prodaju.

Oni su, kako se navodi, lagali aukcijske kuće iznoseći pogrešne tvrdnje o poreklu rukopisa.

"Izmišljali su priče o poreklu dokumenta i njihovom pravu da ih poseduju, a na sudu su se izjasnili da nisu krivi po optužbama", saopštio je okružni tužilac.

Rukopise je sedamdesetih godina od autora ukrao pisac koji je bend angažovao da piše biografiju o njima. Taj biograf prodao je dokumenta 2005. Horovicu, trgovcu retkih knjiga, koji ih je zatim prodao Inkardiju i Kosinskom.

Tanjug/AP/John Minchillo

Glen Horovic, Kreg Inkiardi i Edvard Kosinski na sudu

Kad je jedan od osnivača grupe Eagles Don Henli saznao da oni pokušavaju dalje da trguju delovima rukopisa, prijavio ih je policiji i zahtevao da mu se imovina vrati, što su oni odbili.

Čuvena pesma "Hotel California" objavljena je 1977. godine, a grupa je vremenom postala prepoznatljiva po njoj. Među mnogobrojnim obradama ove pesme izdvajaju se one Gipsy Kings i sastava The Killers.

Komentari (0)

Kultura