Aktuelno iz kulture

Beogradski Beer Fest od ove godine u novom ruhu: Najavljeni strani izvođači i izobilje zabavnih sadržaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

14/07/2022

-

19:20

Beogradski Beer Fest od ove godine u novom ruhu: Najavljeni strani izvođači i izobilje zabavnih sadržaja
Beogradski Beer Fest od ove godine u novom ruhu: Najavljeni strani izvođači i izobilje zabavnih sadržaja - Copyright Skymusic/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u Regionu, Belgrade Beer Fest, ove godine će u novom formatu i sa brojnim inovacijama biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću. 

Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su britanski miljenici domaće publike Kosheen, australijska zvezda Tomi Emanuel, Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, muzička senzacija Konstrakta, regionalne zvezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute i brojni drugi.

Festival je ove godine podeljen u dve zone - "Cloud" zonu sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima za sve uzraste, u kojoj će ulaz biti slobodan i muzičku, "Koncertnu zonu", za koju će ulaz biti besplatan za sve one koji kroz kapije festivala prođu do 19.30 časova. Nakon tog vremena, "ulaznica" će biti minimalna konzumacija u iznosu od dva pića. 

Skymusic/Promo

 

Milenko Škarić, osnivač i CEO kompanije Skymusic, koja je preuzela organizaciju Beer Festa, najavio je brojne inovacije.

"Nama je veoma važno pre svega da ovaj festival predstavimo kao deo kulture Beograda, ne samo kao muzičku manifestaciju. Sastavni deo ovog festivala su pre svega muzika, a nakon toga i gastronomija, bajkerski skupovi, porodična zabava i tako dalje", rekao je Škarić na održanoj konferenciji za novinare.

Konstrakta se raduje nastupu Kosheen

Konstrakta, koja će na Beer Festu nastupati sa svojim sastavom Zemlja gruva! prisustvovala je konferenciji za štampu i najavila "festivalski nastup".

"Nastupamo kao Zemlja gruva i Konstrakta i izvodimo sve pesme od Konstrakte, kao i omiljene pesme od Zemlje gruva. To je nešto drugačiji zvuk, nemamo više duvače, više je elektronike, ali Beograđani i drugi imaće priliku to da vide na Beer Festu", rekla je Konstrakta, koja je priznala da će sigurno pogledati nastup Kosheen i Nipple People.

Za vreme trajanja Beer Festa publiku očekuje vrlo atraktivan program u "Cloud zoni", između ostalog susreti motociklista sa izložbom specijalnih motora i čuvenim "zidom smrti". Tu je i Silent Disco bina, selfi muzej sa velikim brojem atraktivnih selfi pozicija, luna park sa brojnim atraktivnim vožnjama na jednom mestu i mnogi drugi sadržaji. Očekuje se da veliki hit na Beer Festu budu i panoramski baloni sa korpom.

Ove godine na festivalu biće proslavljeno 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na festivalu biti prisutno 300 različitih etiketa piva. Ljubitelje napitka od hmelja obradovaće Beer Market, na kojem će posetioci moći da kupe veliki broj svetskih brendova koji su retko dostupni na našim prostorima. 

Za obožavaoce zanatskog piva na Craft zoni predstaviće se udruženje craft pivara iz cele Srbije.

"Ovaj festival nije isključivo posvećen koncertima. Novine koje unosimo su u svim segmentima, prevashodno infrastrukturno, biće potpuno drugačije prošetati beogradskim Ušćem i infrastrukturno će biti daleko prijatnija atmosfera. S druge strane obećavamo superiornu produkciju i izuzetno nam je stalo da i Beer Fest i Music Week pokažu jednu zaista grandioznu produkciju. Trudimo se da svake godine pomeramo standarde, tako đe biti i ovaj put. Hoćemo da demonstriramo da ovi festivali idu na rame uz rame sa najvećim svetskim festivalima", najavio je Škarić.

Osnivač Sky Music rekao je da je pokrenuta i saradnja sa turističkim organizacijama i agencijama u Srbiji, kao i da planiraju da sa Železnicom Srbije omoguće jeftiniji prevoz posetilaca festivala do i od Beograda. 

Skymusic/Promo

 

"Ove godine smo započeli sa inostranim izvođačima i očekujemo veće interesovanje s obzirom na period iza nas, ljudi su željni manifestacija, očekujemo značajnu posetu iz regiona i šire", rekao je Škarić.

Beer Fest je deo platforme Cloud koja je nastala 2019. godine. Ona obuhvata tri festivala: Beer Fest, Music Week, koji se održava neposredno nakon Beer Festa na Ušću i od ove godine Klasiko, festival filmske i klasične muzike koji će se održati na Tašmajadanu 23. avgusta. 

Prošlogodišnje izvođače isplatio Sky Music

U martu ove godine izvođači koji su prošle godine nastupali na Beer Festu objavili su da im raniji organizator festivala - Beogradska kulturna mreža - i dalje duguje honorare.

Sky Music koji je prošle godine bio odgovoran samo za tehničku produkciju, odlučio je da preuzme brend Beer Fest i isplatio izvođače. 

Škarić je, aludirajući na Konstraktinu evrovizijsku pesmu, rekao da "umetnica mora biti plaćena".

"Naša kompanija je smatrala da ovaj festival ne može da doživi svoj novi život, a da bendovi ostanu neisplaćeni od strane prethodne vlasničke strukture. Mi smo kompanija koja se snažno borila za muzičare, za umetnike, koji su imali težak period kovida i nećemo dozvoliti da umetnici budu oštećeni", rekao je on.

Komentari (0)

Kultura