Aktuelno iz kulture

Milenko Škarić za Euronews Srbija: Želimo da Beer Fest bude prava turistička atrakcija Beograda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2022

-

12:12

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u regionu Belgrade Beer Fest ove godine će u novom formatu i sa brojnim inovacijama biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću.

Na juče održanoj konferenciji za medije, najavljeni su brojni atraktivni izvođači, među kojima i britanski sastav Kosheen, australijski gitarista Tomi Emanuel, ali i raznovrsni zabavni sadržaji, kakve ranije Beer Fest nije imao u svojoj ponudi.

Gost Euronews Srbija je tim povodom bio Milenko Škarić, osnivač i direktor kompanije Skymusic koja je preuzela organizaciju festivala.

"Jako nam je drago što smo uspeli da privučemo nekolicinu stranih izvođača. Svakako je ideja da se u budućim godinama cela platforma Cloud na čelu sa Beer Festom predstavi kao jedna turistička atrakcija Beograda i Srbije u trajanju od deset dana, tako da će ovaj Beer Fest voditi nekoliko stranih, ali i regionalni izvođači, Masimo, Hladno Pivo, Konstrakta i Zemlja gruva!, Bajaga... Biće preko pedeset izvođača na četiri bine i  mislimo da je publika lepo odreagovala na ovaj lajnap", rekao je Škarić.

On je objasnio da Beer Fest nije samo muzički festival, nego i festival piva, što će ove godine biti naročito istaknuto, budući da se obeležava 300 godina pivarstva u Srbiji.

Promo

 

"Posetioci će moći da probaju između 300 različitih piva. Nije ideja da probate isključivo ona piva koja imate i u supermarketima u vašem kraju, nego i neka egzotična piva. To je i festival gastronomije, to je i festival zabave, porodičnog provoda, tako da pored muzičkog programa i vrhunske produkcije koju ćemo ponuditi, veoma nam je važno da Beograđani shvate da je to jedan beogradski festival kojim mogu prošetati, nešto pojesti i popiti, probati nešto novo, zabaviti se i tako ćemo i ubuduće razvijati tu platformu", istakao je Škarić.

Kako kaže, teško je reći koliko se posetilaca očekuje, pošto je Beer Fest i dalje besplatan festival, ali svakako važi za najmnogoljudniji festival u regionu i šesti najmnogoljudniji u svetu.

"Mi smo uveli neke promene kad je reč o tom konceptu. On će i dalje biti besplatan, ali ćemo probati da ostanemo u komunikaciji sa našim posetiocima i upravo da bismo imali te pravovremene informacije o tome koliko posetilaca očekujemo, biće omogućena registracija preko aplikacije eFinity i registrovani korisnici će moći i da uđu besplatno i da poruče pivo, hranu preko aplikacije unapred", najavio je osnivač Skymusic. 

Poseta Cloud delu festivala, koji odnosno gastronomskom i zabavnom delu festivala koji će ove godine sadržati i bajkersku zonu, besplatna je sve vreme. Koncertni deo je besplatan za one koji dođu do 19.30 i mogu ostati celu noć besplatno, a za one koji dođu posle 19.30 biće obavezna samo konzumacija u visini dva pića.

Škarić se u razgovoru za Euronews Jutro dotakao i dugovanja muzičarima koji su prošle godine nastupali na Beer Festu, dok je taj događaj još bio u organizaciji Beogradske kulturne mreže.

"Meni je važno da naglasim da mi nismo preuzeli firmu koja je bila organizator Beer Festa. Međutim, dugovati muzičarima u doba nakon korone i nekome ko je zaista deo naše porodice, bilo za nas neprihvatljivo. Jednostavno, festival ne bi počeo na pravi način, ako iza sebe imate 63 benda i njihove porodice, koji su oštećeni, tako da smo rešili da isplatimo sve te bendove", rekao je Škarić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura