Aktuelno iz kulture

Pink Flojd idu ka top 20 prvi put posle 1978: Pesma podrške Ukrajini beleži neočekivanu popularnost

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2022

-

21:21

Pink Flojd idu ka top 20 prvi put posle 1978: Pesma podrške Ukrajini  beleži neočekivanu popularnost
Pink Flojd idu ka top 20 prvi put posle 1978: Pesma podrške Ukrajini beleži neočekivanu popularnost - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pesma "Hey Hey Rise Up" legendarnih Pink Flojda, koju je grupa objavila posle 28 godina pauze kao znak podrške narodu Ukrajine, beleži veliku popularnost te se predviđa da će se uskoro naći i na britanskoj top 20 listi, prenose mediji na Ostrvu.

Pesma je objavljena nedavno sa ciljem da skrene pažnju na rusku invaziju na Ukrajinu i time prikupi sredstva za pomoć onima koji su pogođeni ratom.

Ovo je prvi originalni materijal Pink Flojda od albuma "The Division Bell" iz 1994. godine, a sav prihod od pesme biće doniran Ukrajini.

Mesec dana nakon onlajn objavljivanja, u aprilu ove godine, pesma se na našla na 49. mestu britanske top liste, a sada nakon objavljivanja fizičkih nosača zvuka, predviđa se da će se naći na 18. mestu liste top 20 prema "First Look", koji rangira pesme na osnovu njihove prodaje i broja strimova.

profimedia

 

"Ako nastavi da se prodaje i emituje sličnim tempom kao sada, Pink Flojd će ove nedelje imati svoje prvo pojavljivanje u top 20 top od 1979. godine i legendarne numere 'Brick In The Vall', naveli su iz organizacije.

"Hey Hey Rise Up" je snimljen u martu ove godine, a pored pevača Dejvida Gilmora, bubnjara Nika Mejsona, basiste Gaja Prata i klavijaturiste Nitina Sonija, na njemu se nalazi i snimak Andrija Hlivnjuka, pevača ukrajinskog benda Boomboks.

"Želimo da izrazimo našu podršku Ukrajini i na taj način pokažemo da većina sveta smatra da je potpuno pogrešno da supersila izvrši invaziju na nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala", rekao je Gilmor.

"Mi, kao i mnogi, osećamo bes i frustraciju ovog podlog čina napada na nezavisnu, mirnu i demokratsku zemlju, čiji narod ubija jedna od najvećih svetskih sila", rekao je Gilmor.

U martu su Gilmor i Pink Flojd uklonili svoju muziku sa striming servisa u Rusiji i Belorusiji, izražavajući time podršku narodu Ukrajine.

Pink Flojd je engleski rok bend, osnovan 1965. godine. Bend je prodao 250 miliona albuma širom sveta, a smatra se jednim od najuticajnijih i najuspešnijih svih vremena.

Komentari (0)

Kultura