Aktuelno iz kulture

The Chainsmokers ulaze u istoriju: Američki bend prvi nastupa "na ivici svemira"

Komentari

Autor: AP /Euronews Srbija

21/07/2022

-

07:55

The Chainsmokers ulaze u istoriju: Američki bend prvi nastupa "na ivici svemira"
Tanjug/AP/Willy Sanjuan - Copyright Tanjug/AP/Willy Sanjuan

veličina teksta

Aa Aa

Američki duo The Chainsmokers postaće prvi bend koji će nastupiti na ivici svemira, a u tu avanturu upustiće se 2024. godine.

Dru Tagart i Aleks Pal sviraće u kapsuli pod pritiskom pričvršćenoj za stratosferski balon i to u okviru koncerta koji će održati doslovno van ovog sveta.

Privatna kompanija za svemirski turizam World View organizovaće ovaj istorijski događaj, a dens-pop bend će se pridružiti grupi naučnika i inženjera na jednom od njihovih inauguracijskih letova 2024. godine.

Chainsmokers su u izjavi za AP poručili: "Uvek smo sanjali o odlasku u svemir i oduševljeni smo što sarađujemo s kompanijom World View kako bismo ostvarili ovu avanturu i iskustvo. Znamo da će pogledi na Zemlju i svemir biti neverovatni i inspirativni i nadamo se da ćemo ovaj let iskoristiti za kreativnost na budućim projektima".

Prema rečima Rajana Hartmana, glavnog izvršnog direktora najnovije kompanije za svemirski turizam, njihov cilj je da svojim radom inspirišu "nove perspektive".

"Iz prve ruke sam video kako muzika The Chainsmokers dopire do mnogo različitih grupa i koliko su strastveni prema svojoj muzici i svojoj umetnosti. To odgovara našoj strasti prema onome što radimo", zaključio je Hartman.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura