Aktuelno iz kulture

Ana De Armas: Nema potrebe da Džejms Bond bude žena

Komentari

Autor: Independent

22/07/2022

-

09:24

Ana De Armas: Nema potrebe da Džejms Bond bude žena
Danijel Krejg i Ana de Armas - Copyright Tanjug/AP/Nicola Dove/MGM

veličina teksta

Aa Aa

Ana De Armas, koja je bila "Bondova devojka" u poslednjem filmu u kom je agenta 007 glumio Danijel Krejg, iznela je svoje mišljenje o tome da li bi čuvenog špijuna ubuduće trebalo da igra žena.

Glumica, koju ćemo videti u novom Netfliksovom akcionom trileru "Sivi čovek", kao i biografskom filmu "Blonde" o Merilin Menro, izjavila je da "nema potrebe za ženskim Bondom".

"Nema potrebe da bilo ko krade tuđi lik i preuzima ga. To su romani i oni nas vode u svet Džejmsa Bonda, tu maštu i univerzum u koji je smešten", rekla je De Armas, misleći na knjige Ijana Fleminga, na osnovu kojih je nastala franšiza.

Prema njenom mišljenju, "bolje je da se ženske uloge u filmovima o Bondu ožive na drugačiji način".

"One treba da imaju značajniju ulogu i priznatost. To je mnogo interesantnije, nego obrtanje stvari", rekla je De Armas, prenosi Independent.

I Danijel Krejg je ranije izjavio da Bonda ne bi trebalo da igra žena.

"Zašto bi žena igrala Džejmsa Bonda, kada bi trebalo da postoji uloga podjednako dobra kao Džejms Bond, ali osmišljena za ženu?", rekao je glumac za Radio Times prošle godine. S njim se složila i producentkinja filmoba o agentu 007 Barbara Brokoli, koje je 2020. izjavila da "Bond može biti bilo koje boje kože, ali je muškarac".

Inače, nedavno je Brokoli otkrila da još nisu ni počeli sa potragom za novim glumcem za ulogu koju je s velikim uspehom godinama igrao Danijel Krejg.

"Niko nije u užem izboru. Radimo na tome da otkrijemo gde da idemo dalje s njim i o tome razgovaramo. Nemamo scenario i nećemo ni početi da radimo na njemu, dok ne odlučimo kako ćemo pristupiti sledećem filmu, jer je zaista to novo zamišljanje Bonda. Osmišljavamo iznova ko je on, a to zahteva vreme. Rekla bih da je početak snimanja udaljen barem dve godine", rekla je Brokoli.

Iako ne postoje nikakve zvanične potvrde producenata filmova o Bondu, to ne sprečava hazardere da spekulišu o tome koje glumce možemo očekivati u toj ulozi.

Čuvena britanska firma "Ladbrokes" davno je započela klađenje na tu temu, a prema novim prognozama, najveće šanse za ulogu najpoznatijeg špijuna imaju Rene Žan Pejdž, Idris Elba i Henri Kavil.

Komentari (0)

Kultura