Aktuelno iz kulture

Bronzane figure Voltera Vajta i Džesija Pinkmena postavljene u Albujerkiju

Komentari

Autor: AP

30/07/2022

-

17:18

Bronzane figure Voltera Vajta i Džesija Pinkmena postavljene u Albujerkiju
Tanjug/AP/Chancey Bush/The Albuquerque Journal - Copyright Tanjug/AP/Chancey Bush/The Albuquerque Journal

veličina teksta

Aa Aa

Bronzane statue likova iz serije "Čista hemija" Voltera Vajta i Džesija Pinkmana postavljene su u petak u kongresnom centru Albukerkija, u državi Novi Meksiko.

Lokalni političari, uključujući gradonačelnika Albukerkija Tima Kelera, zajedno sa zvezdama serije Brajanom Krenstonom, Aronom Polom i rediteljem Vinsom Giligenom prisustvovali su  otkrivanju umetničkog dela.

Serije "Čista hemija" (2008-2013) i njen nastavak "Bolje pozovite Sola" pretvorile su Novi Meksiko u poznatu filmsku destinaciju, a takođe su verodostojno predstavile borbu protiv narkotika i kriminala u Albukerkiju.

Tanjug/AP/Chancey Bush/The Albuquerque Journal

 

Giligen je istakao da razume ako statue koje predstavljaju dvojicu izmišljenih dilera neće biti popularne među svim lokalcima.

Bez sumnje, neki ljudi će reći 'baš nam je ovo falilo', i razumem to. Ja odve vidim dva najbolja glumca koje je Amerika ikada proizvela. Vidim ih, u liku, kao dve tragične figure veće od života "

Novi Meksiko se dugo borio protiv narkotika, sa više od 43.000 smrtnih slučajeva povezanih sa predoziranjem alkohola i droga u poslednje tri decenije. Albukerki se takođe trenutno bori sa rekordnim brojem ubistava.

Tanjug/AP/Chancey Bush/The Albuquerque Journal

 

Gradonačelnik Keler je istakao pozitivan uticaj ovih serija na Albukerki, priznajući da turizam donosi dosta novca.

Komentari (0)

Kultura