Aktuelno iz kulture

Preminula Nišel Nikols, zvezda serije "Zvezdane staze"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

01/08/2022

-

10:20

Preminula Nišel Nikols, zvezda serije "Zvezdane staze"
Preminula Nišel Nikols, zvezda serije "Zvezdane staze" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poznata američka glumica Nišel Nikols, koja se proslavila ulogom poručnice Uhure u "Zvezdanim stazama", preminula je u 89. godini života.

Glumičin sin Kajl Džonson podelio je na svom Instagram profilu vesti o njenoj smrti, uz fotografiju zvezde koju je Nišel dobila na Holivudskoj stazi slavnih.

"Prijatelji, obožavaoci, kolege, svete, sa žaljenjem vas obaveštavam da velika svetlost na nebeskom svodu više ne sija za nas kao što je sijala već toliko godina. Prošle noći, moja majka, Nišel Nikols, preminula je prirodnom smrću. Međutim, njena svetlost, kao i drevne galaksije koje se sada prvi put vide, ostaće nama i budućim generacijama da uživamo, učimo i crpimo inspiraciju. Njen život je bio dobro proživljen i kao takav je uzor svima nama. Ja, i ostatak naše porodice, cenili bismo vaše strpljenje dok žalimo zbog gubitka i dok se ne oporavimo dovoljno da dalje govorimo", napisao je Džonson.

profimedia

 

Nišel je rođena kao Grejs Del Nikols u blizini Čikaga 1932. godine. Imala je izvanredan glas raspona od četiri oktave i nastupala je kao pevačica u lokalnim klubovima još od tinejdžerskih dana. 

Šezdesetih se preselila u Los Anđeles, gde je dobila ulogu u seriji "The Lieutenant" Džina Rodenberija u kojoj su bili i Leonard Nimoj i Valter Kenig, kolege sa kojima će kasnije raditi na "Zvezdanim stazama".

Kada je dobila ulogu u toj seriji, svom liku dala je ime po knjizi koju je tada čitala - Uhuru - što na svahili jeziku znači "sloboda".

O svojim sećanjima na seriju napisala je knjigu "Beyond Uhura: Star Trek and Other Memories", koju je objavila 1994. godine.

Komentari (0)

Kultura