Aktuelno iz kulture

Odustali od već snimljenog filma "Batgirl": Šta stoji iza odluke "otkazivanja" ostvarenja vrednog 90 miliona dolara

Komentari

Autor: The Hollywood Reporter

04/08/2022

-

20:45

Odustali od već snimljenog filma "Batgirl": Šta stoji iza odluke "otkazivanja" ostvarenja vrednog 90 miliona dolara
Batgirl - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Warner Bros. odustala je od filma "Batgirl", koji je već snimljen i koji je trebalo da bude dostupan na HBO Max ove godine.

Na neobičan potez odlučilo se novo vođstvo te kompanije, kom je prioritet smanjenje troškova i njihova težnja da se buduća filmska izdanja vrate u bioskope, umesto puštanja na striming platforme. 

"Batgirl" je imao budžet od oko 80 miliona dolara, a zbog pandemije i bezbednosnih protokola, troškovi su porasli na oko devedeset miliona. To je visok iznos, ali zapravo mnogo niži od drugih DC ostvarenja, pa The Hollywood Reporter piše da verovatno ne bi imao efekat spektakla kod publike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leslie Grace (@lesliegrace)

Poređenja radi, "Betmen" koji je premijerno prikazan u martu, imao je budžet od 185 miliona dolara i to pre troškova marketinga.

Još jedan naslov od kog su odustali je animirani film "Scoob!: Holiday Haunt", deo franšize "Skubi Du", sa budžetom od oko 40 miliona dolara.

U ulozi "Devojke šišmiša" bila je Lesli Grejs, a trebalo je da se pojavi i Majkl Kiton u ulozi Betmena. 

"Odluka da ne objavimo 'Batgirl' odraz je promene u strategiji našeg liderstva. Lesli Grejs je neverovatno talentovana glumica i ova odluka nije odraz njenog izvođenja. Zahvalni smo tvorcima 'Batgirl' i 'Scoob! Holiday Haunt' i njihovim timovima i nadamo se da ćemo sa svima ponovo sarađivati u budućnosti", stoji u zvaničnom saopštenju kompanije.

The Hollywood Reporter piše da ima insajderske informacije da Warner Bros. više ne vidi poentu u snimanju visokobudžetnih filmova za striming, otkako su na čelo došli Majkl De Luka i Pamela Abdi, na mesto koje je do juna ove godine pripadalo Tobiju Emeriku.

Nova garnitura nameravada uštedi tri milijarde dolara nakon što spajanja kompanija WarnerMedia i Discovery u aprilu, pa je tako ukinut i njihov striming servis CNN+ i to samo mesec dana nakon lansiranja, kao i dugonajavljivana serija "Demimonde" Dž. Dž. Abramsa, koja je trebalo da se prikazuje na HBO.

Reditelji "šokirani i rastuženi"

Reditelji Adil El Arbi i Bilal Falah, koji su pored ovog projekta, radili i na "Bad Boys for Life" 2020. objavili su da su "šokirani i rastuženi" tom vešću, a zvezda filma, glumica Lesli Grejs, zahvalila se celom timu koji je radio na ovom ostvarenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leslie Grace (@lesliegrace)

"Draga porodice, u svetlu nedavnih vesti o našem filmu 'Batgirl' ponosna sam na ljubav i vredan rad koji je naša neverovatna i neumorna ekipa uložila u ovaj film tokom sedam meseci u Škotskoj. Osećam se blagoslovenom što sam radila među apsolutnim veličinama i izgradila veze za ceo život. Svakom fanu 'Batgirl' se zahvaljujem na ljubavi i veri, što ste mi dozvolili da uzmem plašt i postanem, kako je to Babs najbolje rekla: 'Svoj lični heroj'. Doživotno Batgirl", napisala je glumica na svom Instagramu.

Otpis poreza isplativiji od promovisanja filma

Variety piše da se "Batgirl" verovatno nije uklapao u novu strategiju kompanije, jer "nije bilo dovoljno veliki, da bi bio vredan velikog bioskopskog prikazivanja, a ni dovoljno mali da bi ekonomski imao smisla na nemilosrdnom terenu striming servisa".

Trošiti novac na proširivanje razmera filma, kako bi ga prilagodili bioskopima, plus oko trideset do pedeset miliona dolara potrebnih za marketinšku promociju u Americi, kao i mnogo više koliko je potrebno na svetskom nivou, mogli bi da prevaziđu u troškovima i samu cenu produkcije filma. 

Portal piše da su od više izvora saznali da će sasvim izvesno studio uzeti povraćaj poreza, kako na "Batgirl", tako i na "Scoob!" To znači da nijedan od ovih projekata verovatno nikada nećemo videti, jer kompanija nema prava da nakon povraćaja poreza monetizuje ta ostvarenja.

Komentari (0)

Kultura