Aktuelno iz kulture

Gluščević: Film koji će biti prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji snimali smo pet godina

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2022

-

11:34

Gluščević: Film koji će biti prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji snimali smo pet godina
Gluščević: Film koji će biti prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji snimali smo pet godina - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

"Kad si na početku znači ti svaka potvrda da je to što radiš je dobro. Daje ti podstrek da radiš dalje, jer kad se baviš ovim poslom uvek je puno preispitivanja", rekao je reditelj Matija Gluščević o filmu "Da li ste videli ovu ženu" koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji.

Gluščević je tokom gostovanja u serijalu Tanjug Reflektor rekao da je sa kolegom rediteljem Dušanom Zorićem počeo da radi film dok su bili treća godina studija i snimali su ga narednih pet godina.

"Trebali smo da se spremamo za završne filmove i shvatili da imamo slične ideje i junakinju kratkih filmova", rekao je Gluščević.

Prema njegovim rečima, obojica vole slične stvari, imaju sličan pogled na svet i prirodno je došlo do saradnje na debitantskom dugometražnom igranom filmu.

Za glavnu ulogu angažovali su Kseniju Marinković nakon što su je kao članicu žirija FEST-a 2017. godine čuli kako priča da nema dovoljno glavnih ženskih junakinja i kako voli da radi sa studentima.

"Poslali smo joj scenario, odmah je pročitala i pristala. I evo pet godina je dolazila svako leto da malo po malo snimao i završavamo", naveo je reditelj.

Non-Aligned Films/Promo

 

U filmu igraju i Boris Isaković, Jasna Ðuričić, Goran Bogdan, Olga Odanović i drugi, a Gluščević ističe da su imali sreće što su pristali da rade njihov film i "stvarno se ozbiljno tome posvetili".

Upitan o planovima njih dvojice, Gluščević je rekao da "ideja ima dosta, a put do realizacije je nekad dug", kao i da se nada da će učešće u Veneciji to olakšati.

"Polako krećemo i razmišljamo Dušan i ja o daljim projektima. Polako počinjemo da ih razvijamo, ali treba još malo vremena dok se ne desi nešto konkretno", objasnio je Gluščević.

Učešće u Veneciji znači Gluščeviću pošto su dugo radili i zavoleli film, i na kraju se isplatila energija i trud ulagan godinama.

 

Komentari (0)

Kultura