Aktuelno iz kulture

Srpski film "Da li ste videli ovu ženu?" na Venecijanskom festivalu

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2022

-

13:36

Srpski film "Da li ste videli ovu ženu?" na Venecijanskom festivalu
Zlatni lav - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Debitantski igrani film "Da li ste videli ovu ženu?" rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića imaće premijeru na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, koji se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra, saopštili su producenti.

"Da li ste videli ovu ženu?" je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.

Glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Ðuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Non-Aligned Films/Promo

 

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima "Strano telo" (2018) i "Loop" (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.

Film "Da li ste videli ovu ženu?" producirala je Čarna Vučinić ispred Non-Aligned Films iz Srbije, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti i zagrebačkom producentskom kućom Dinaridi Film, uz podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa Nedelje kritike, u kom je poslednji put srpski film učestvovao 2014. godine, kada je tamo prikazano debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića "Ničije dete".

Venecijanski festival je najstarijia smotra filma na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan je od tri najuglednija festivala na svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura