Poznati

Darko Perić iz serije "La Casa De Papel": Nisam ni Španac ni Srbin, ja sam internacionalni glumac

Komentari

Autor: El Mundo

06/09/2021

-

14:41

Darko Perić iz serije "La Casa De Papel": Nisam  ni Španac ni Srbin, ja sam internacionalni glumac
Darko Perić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Darko Perić, glumac poreklom iz Srbije, zvezda serije "La Casa de Papel", koja je nedavno počela sa emitovanjem poslednje sezone, prošetao je crvenim tepihom na Filmskom festivalu u Veneciji u neobičnoj odevnoj kombinaciji.

Glumac koji u hit seriji igra kriminalca Helsinkija, odabrao je šareni, dugi kimono za svoje svečano izdanje.

Sada, kada predstavlja prepoznatljivo lice širom Evrope, ali i sveta, Darko se osvrnuo na svoje skromne početke u velikom intervjuu za španski list El Mundo.

"Uvek sam govorio da sam internacionalni glumac, ni Španac ni Srbin. Govorim šest jezika i moje tržište je celi svet. Nikad nisam ovu karijeru uzimao za ozbiljno. Glumac sam, ali sam živeo mnogo života i bavio se različitim stvarima", ispričao je on.

To potvrđuje i činjenica da je tri uloge odbio, jer je tada bio zauzet nekim drugim poslovima. Ipak, za njega je slava došla u pravom trenutku.

"Srećom po mene, postao sam poznat u ovim godinama. Oduvek sam to poredio sa fudbalerima: kao glumce uče vas da budete zabavljači, ali vas niko ne priprema za slavu, niko vam u školi ne pokazuje kako da se ponašate kao neko ko je poznat", ispričao je Perić.

profimedia

 

Rodno Kladovo za njega je brzo postalo premalo. Srednju školu završio je u Rumuniji i od 14. godine bio u đačkom domu. 

"Od desete ili dvanaeste godine života znao sam da želim da napustim svoj grad. Bio je premali i zato sam otišao u grad da upišem školu", ispričao je Darko. 

Dodaje da je u đačkom domu bilo gore nego u vojsci i da je trpeo nasilničko ponašanje, protiv koga se sad bori. 

"Dođe trenutak u kom morate da se založite i odlučite na čijoj ste strani, jer ako svi ostanemo politički korektni, ono što se dešava, nastaviće da se dešava", kaže Perić.

Glumac je istakao besmisao nacionalizma, kako u rodnoj Srbiji, tako i u njegovoj sadašnjoj "kući" - Kataloniji.

profimedia

 

"Granice i zastave su beskorisne. Služe samo za ljude zatvorenog uma, kako bi učinili da se osećate kao stranac. Nešto slično onome što se sa separatizmom dešava u Kataloniji, dešavalo se u mojoj zemlji. Meni je uvek bilo jasno da je u zajedništvu snaga", rekao je glumac.

Prestao je da gleda Američke filmove na početku rata u Jugoslaviji, kada su Amerikanci ušli u zemlju i zaljubio se u filmove Almodovara i Bigasa Lune, a onda samo nekoliko godina kasnije, našao se u Barseloni, gde je posećivao jedan festival i rešio je tu i da ostane. Po stvari koje je ostavio u Berlinu vratio se tek deset godina kasnije.

"Shvatio sam da sam gubio vreme na odgovorne stvari kao što je veterina. Gajim veliko poštovanje za ljude koji su odgovorni na takav način, ali u ovoj inkarnaciji, ja nemam strpljenja", ispričao je on.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin