Aktuelno iz kulture

Patrik Beson napisao knjigu o Novaku Ðokoviću: "Odbijam"

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2022

-

22:31

Patrik Beson napisao knjigu o Novaku Ðokoviću: "Odbijam"
Patrik Beson napisao knjigu o Novaku Ðokoviću: "Odbijam" - Copyright profimedia/BASSIGNAC/JDD/SIPA, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ugledna francuska izdavačka kuća "Louison éditions", objaviće u oktobru ove godine novu knjigu "Ðoković, Odbijam" (Ðoković, Le Refuse) nagrađivanog francuskog pisca Patrika Besona, saopštila je izdavačka kuća "Čigoja štampa" iz Beograda.

Prevod ove knjige na srpski jezik o svetski slavnom teniseru Novaku Ðokoviću izaći će početkom septembra u „Čigoja štampi”, ediciji “Disident”, povodom čega će autor Beson posetiti Srbiju.

Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodelu književnih nagrada.

Autor je zapaženih romana i knjiga priča kao - "Dara", "Lenjivica", "Veština zavođenja", "Vila Don Kihote", "Stanje duha", "Bogatašica", "Beograd City", "Brabanovi", "Srđan", "Miloš i Milena i Julije i Isak", "Titanika", "Puškinova smrt", "Hristov grob", "Izvesna Melanhonija", "Romani iz mladosti" i mnogih drugih književnih dela.

Poznat uveliko kao zaista veliki prijatelj Srbije, dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koji započinje knjigom objavljenom u Francuskoj “Krik protiv klevetnika Srbije” (1995).

Kao veliki poznavalac, osvešćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti.

U tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo, u kojem u ličnosti Novaka Ðokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete, neophodne za opstanak ljudske vrste, navode iz izdavaštva "Čigoja štampa".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura