Aktuelno iz kulture

Povređen Harison Ford, prekinuto snimanje petog nastavka "Indijane Džounsa"

Komentari

Autor: Variety

24/06/2021

-

09:07

Povređen Harison Ford, prekinuto snimanje petog nastavka "Indijane Džounsa"
Povređen Harison Ford, prekinuto snimanje petog nastavka "Indijane Džounsa" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Harison Ford povredio je rame tokom snimanja filma "Indijana Džouns 5", zbog čega je morao da napravi pauzu, dok se ne proceni njegovo stanje i ne odredi terapija.

U međuvremenu, reditelj Džejms Mangold nastavlja da snima scene bez Fordovog lika, prenosi Varajeti.

Snimanje petog nastavka kultnog filma započelo je ovog meseca u Velikoj Britaniji, a pored Forda, u njemu igraju Fibi Voler Bridž i Mads Mikelsen.

Snimanje je odlagano nekoliko puta, a premijera je zakazana za 29. jul 2022.

To je gotovo 15 godina od filma "Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje", a više od četiri decenije od originalnog filma. 

Stiven Spilberg koji je režirao prva četiri dela franšize, trebalo je da radi i na petom, ali je rediteljsku stolicu prepustio kolegi Mangoldu. Ipak, zadržao je mesto producenta, dok Džordž Lukas, koji je koautor priče o Indijani Džounsu, zvanično nije deo tima koji radi na novom ostvarenju.

Ovo nije prvi put da se Ford povredio na filmskom setu.

Tokom snimanja "Ratova zvezda" pre sedam godina, prignječila su ga hidraulična vrata "Milenijumskog sokola" (Millennium Falcon), letelice kojom je upravljao njegov lik Han Solo. Glumac je tada umalo izbegao smrt, a Dizni je morao da mu plati 2,24 miliona dolara odštete zbog polomljene noge, preneo je tada Dejli Mejl.

Prevela: S. R.

Komentari (0)

Kultura