Aktuelno iz kulture

"Pixies" na Tašmajdanu - ni povremena kiša nije sprečila sjajan koncert

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

23:33

"Pixies" na Tašmajdanu - ni povremena kiša nije sprečila sjajan koncert
"Pixies" na Tašmajdanu - ni povremena kiša nije sprečila sjajan koncert - Copyright TANJUG/ ZORAN STANIC

veličina teksta

Aa Aa

Uticajni američki alternativni sastav "Pixies" nastupio je večeras pred nekoliko hiljada posetilaca na Tašmajdanu.

Ni povremena kiša nije sprečila posetioce da uživaju i da aplauzima, upaljenim mobilnim telefonima i pevanjem isprate dugoočekivani nastup benda kog predvodi autor, pevač i gitarista Blek Frensis.

Bend iz Bostona je na početku karijere svirao jedini put u Beogradu i Srbiji u Studentskom kulturnom centru 1989, dok je koncert na Tašu održan iz trećeg pokušaja nakon pandemijskih odlaganja 2020. i 2021. godine.

Uz odličan zvuk, "Pixies" su isporučili niz njima svojstvenih gitarskih bučnih i melodijski "pomerenih" pesama, od onih sa početaka rada poput "Bone Machine", "Caribou", "Isla de Encanta" i "Gigantic".

TANJUG/ ZORAN STANIC

 

Frensis, gitarista Džo Santijago, bubnjar Dejvid Lovering i basistkinja Paz Lenčantin su stigli i do nedavnih singlova "Human Crime" i "There's Moon On", koji najavljuju predstojeći album "Doggerel".

Bend se dosta zadržao na albumima sa kojima je stekao širu popularnost u svetu - "Doolittle" (1989) i "Bosanova" (1990) - isporučivši sa njih, između ostalih, "Gauge Away", "Monkey Gone To Heaven", "Wave of Mutilation", "Rock Music" i "Havalina".

Komentari (0)

Kultura