Aktuelno iz kulture

Stojan Ðorđević o predstavi "Mizantrop": Muškarcima obećana glavna uloga, a na kraju pripala Ljubinki Klarić

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2022

-

22:45

Stojan Ðorđević o predstavi "Mizantrop": Muškarcima obećana glavna uloga, a na kraju pripala Ljubinki Klarić
Stojan Đorđević - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Stojan Ðorđević koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Mizantrop" čija je premijera večeras, 9. septembra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ðorđević podseća da je reditelj Molijerovog "Mizantropa" Jug Ðorđević poznat kao neko ko "ne radi stvari jednostavno, kako svi zamišljamo da pozorište treba da izgleda, već ima svoju viziju".

Prema njegovim rečima, glavno iznenađenje predstave je što je većini muških glumaca u BDP-u obećana glavna uloga Mizantropa koju je na kraju ulogu dobila žena prvakinja pozorišta Ljubinka Klarić.

Tanjug/Miloš Milivojević

Ekipa predstave "Mizantrop"

"Najzahtevnije je što prvi čin igramo onako kako treba - u stihu. Prelomiti stih da bude razumljiv, bio to Molijer, Šekspir ili Njegoš, publici, partneru je velika odgovornost i izazov. A sve to treba pretvoriti da bude i zanimljivo, a ne samo razumljivo, jer ništa nismo uradili ako se tekst samo razume", naglasio je gumac.

Ðorđević u prvom delu predstave igra vikonta Oronta, a kasnije markiza Akasta "i svašta nešto još". U predstavi igraju i Isidora Simijonović, Marija Pikić, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović i Miloš Lazarov.

Upitan kako gleda na preporod BDP-a poslednjih godina, Ðorđević je naglasio da su tu bitni ekipa mladih ljudi, ali i stariji kolege koji su oberučke prihvatili novu energiju.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Najbitnija je ekipa. Čini mi se da nevezano za reditelja, tekst, uslove, termine premijere, u svakoj predstavi se napravi jako dobra ekipa sa dobrom energijom, koja odlično funkcioniše. Uvek uspe da napravi proizvod koji je ne samo gledljiv, nego vrlo zanimljiv, postavlja mnoga pitanja", ocenio je Ðorđević.

Uz to u BDP dolazi dosta redtelja sa strane, kao i inostranih tekstova i glumaca, a Ðorđević dodaje da se "radi, i kad se ne stoji u mestu mnogo toga dobrog mora i da bude".

Ðorđević je u nastavku serije "Igra subine", kao i u nedavno premijerno prikazanom filmu "Ala je lep ovaj svet" i pripadajućoj seriji "Šetnja sa lavom", a radi i na seriji "Stara varoš", odnosno "Pasjača" Marka Manojlovića, a tu je i pozorište za decu "Čiča Miča".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu