Aktuelno iz kulture

Stojan Ðorđević: U hiperprodukciji je nemoguće da svi budu fantastični, ali ako je projekat dobar, bićete zapamćeni

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2022

-

10:42

Stojan Ðorđević: U hiperprodukciji je nemoguće da svi budu fantastični, ali ako je projekat dobar, bićete zapamćeni
Stojan Ðorđević: U hiperprodukciji je nemoguće da svi budu fantastični, ali ako je projekat dobar, bićete zapamćeni - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Stojan Ðorđević koji je govorio o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Klan".

Ðorđević je rekao da je posle prve sezone serije "Klan" bilo jasno sa kojim kriminalnim klanovima se koketira, jer su to "priče koje ljudi poznaju".

"Dosta nas je volelo da zna o tim klanovima, ko je tu glavni, ko je kome šta radio, kako su dolazili do pozicije. Mislim da je publika htela da vidi kako ćemo da se izborimo s tim", naveo je glumac.

Ðorđević je rekao da je serija ima veliku dozu crne komedije, ali je i ozbiljna drama koja prikazuje svet kriminala "možda ne u pravom svetlu, ali u kakvom bi trebalo da se prikaže".

Za svoj lik Dobrivoja Markovića Dobera siguran je "da ima svoj pandan u realnosti", kao policajaca na produženom odmoru, sklonjen sa strane jer je povezan sa delovanjima klana".

U drugoj sezoni serije Ðorđević više nije imao masovne scene, već je bivao sam na klupi dok čeka da nekom nešto javi i ističe da je "kad je više partnera, lakše da se zaigrate".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Bilo je individualnih scena koje traju i u kojima sam morao da glumim da glumim, pošto je Dober bio na zadatku i morao je da glumi", naveo je glumac.

Ðorđević je naglasio da glumci u "Klanu" igraju aposlutni realizam i veruju u to što rade, jer su u pitanju "ozbiljne drame, većina je opasna po život".

"Sama postavka, scenario, kasnije i režija, dovodi do toga da nam izgleda smešno odnosno tragikomično", ocenio je Ðorđević.

Glumac podržava treutku hiperprodukciju televizijskog sadržaja u Srbiji "zato što ljudima iz branše obezbeduje hleb".

"Da li će neki sjajan projekat biti više ili manje primećen? Kada je hiperprodukcija u pitanju nemoguće je da svi budu fantastični i dobri. Imamo obrazovanu publiku i zna šta voli i da odabere. Ako je projekat dobar, bićete zapamćeni", naveo je Ðorđević.

Glumac u Beogradskom dramskom pozorištu priprema Molijerovog "Mizantropa" u režiji Juga Ðorđevića, čija se premijera očekuje u septembru, a od kraja leta sledi i nastavak snimanja serije "igra sudbine".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura