Aktuelno iz kulture

Ivan Ðorđević o "Klanu": Nova lica koja su se pojavila su doprinela magnetizmu izmedu publike i serije

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

11:12

Ivan Ðorđević o "Klanu":  Nova lica koja su se pojavila su doprinela magnetizmu izmedu publike i serije
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Ivan Ðorđević koji je govorio o njegovoj ulozi u drugoj sezoni serije "Klan".

Ðorđević je rekao da je voli u dramaturgiji i rediteljskom poslu kada se ozbiljan situacija tretira kroz prizmu humora, što je Boban "Skerlić sjajno postavio".

"To je ono što je meni bilo magnetno i bio sam veliki fan prve sezone, ispratio sam je celu bez daha. Sjajan je kasting urađen i nova lica koja su se pojavila su doprinela magnetizmu izmedu publike i serije. Nedim Nezirović i Aleksandar Dimitrijević su sjajno izneli uloge", rekao je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, u "Klanu" su "likovi koji su sticajem okolnosti se zadesili, a situacije su toliko glupe da oslikavaju te karaktere na taj način da je to smešno i istinito".

Ðorđević je rekao da igra "Frankenštajna u čiji je lik inkorporirano više političara".

"Nisam se oslanjao ni na jednu imitaciju političara, iako sam malo čačkao taj period naše bliske istorije kada su kriminogene strukture bile usko povezane sa vlašću. Tako da sam znao kojim putem da idem. To je čovek koji je u biti čist, žudi za moralnom vertikalom ali nikako da se uhvati za nju", naveo je glumac.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

U drugoj sezoni Skerlićeve reference su mnogo više okrenute ka politici, a ne kriminalu i akciji, jer je prema rečima Ðorđevića "ovo druga strana medalje".

Upitan kako prilazi različitim likovima, Ðorđević je rekao da "svaki čovek u svojoj glavi mora ostaviti dozu nesigurnog terena, ne sme da se spremi za kompletan dan".

"Treba staviti nešto na kocku, ona donosi neizvesnost, lepotu i radost životu. Sa svakom ulogom pokušavam da uradim nešto novo iako u tom trenutku ne znam da li ću uspeti i gde će me odvesti slučaj", rekao je glumac.

Ðorđević je dodao da prvog snimajućeg dana ispituje reditelje, snimatelje i ostale na setu kako im izgleda njegova gluma "i ako kažu 'dobro', to je put".

Pri tome, ne voli "anderplej" i smatra da je to "pogubno za svakog glumca i čoveka".

"U životu nemam generalno plan. Hvatam trenutak pa tako i u glumi. To me čini srećnim i zadovoljnim. Nadam se da će to još neko primetiti", rekao je Ðorđević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura