Aktuelno iz kulture

Nikola Vujović o ulozi u seriji "Klan": Uvek mi je bilo zabavnije da igram negativce

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

10:45

Nikola Vujović o ulozi u seriji "Klan": Uvek mi je bilo zabavnije da igram negativce
Nikola Vujović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nikola Vujović, koji je govorio o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Vujović je ocenio da "Klan" ljudi gledaju zato što je kvalitetan sadržaj, nebitno od žanra ili teme, koji je reditelj Boban Skerlić "zanatski spakovao u fenomenalan proizvod".

Glumac je priznao da bi voleo da je za njega bilo više akcionih scena, koje su "fenomenalna prilika da se igraš svega što si zamišljao kad si bio mali".

Građenje nekog lika Vujović je uporedio strukturno sa klasičnom muzikom, a svog Krojca iz "Klana" sa Ravelovim "Bolerom" - "ima konstantan ritam i vrti se u krug".

"Ima neku konstantnost. Radi svoj posao, zna zašto ga radi, kako ga radi, ne sumnja u to kako ga radi, ne pravi gluposti, diciplinovan je i dobar vojnik", rekao je Vujović.

Upitan o uticaju "Klana" posebno na mlađe gledaoce, Vujović je rekao da "sve zavisi od kućnog vaspitanja".

"Ne postoji generalizacija, da sam sadržaj može da inspiriše na ovo ili ono. Sve zavisi kako su te otac i majka vaspitali i kako ćeš da primiš taj sadržaj", ocenio je glumac.

Vujović je dodao da ipak "ima nešto slatko u zabranjenom voću, u nekorektnom ponašanju" i da mu je bilo uvek zabavnije da igra negativce.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Upitan kako vidi budućnost pozorišta, Vujović je ocenio da je "najstariji mediji, ne može da umre, ono je večno".

"Nadživeće u slučaju neke katastrofe a televizija neće. Ne plašim se za pozorište kao medij da će nestati, izgubiti trku sa digitalnim medijima. Velika je poplava sadržaja u principu je stvar izbora šta ćeš da konzumiras i u kojoj meri", rekao je Vujović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura