Aktuelno iz kulture

Zvezda "Klana" Anđela Popović: U drugoj sezoni se vidi kakvu cenu kriminalci plaćaju

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2022

-

13:40

Zvezda "Klana" Anđela Popović: U drugoj sezoni se vidi kakvu cenu kriminalci plaćaju
Zvezda "Klana" Anđela Popović: U drugoj sezoni se vidi kakvu cenu kriminalci plaćaju - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Anđela Popović koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija se druga sezona trenutno prikazuje.

Popović je rekla da je velika odgovornost baviti se temom kriminala zbog mladih ljudi koji to gledaju, dodavši da njen lik u "Klanu" ima svoje padove i oscilacije i naivno se upustila u takvo društvo u želji da se uklopi.

"Naivno se zaljubljuje, malo pita, mnogo promišlja. Označava je velika želja za uklapanjem u društvo koje možda ni ne želi da se uklopi", rekla je glumica.

Popović je rekla da joj tema i milje kriminala nisu bliski, pogotovo što mogu dati loš primer mladim generacijama, i da su zato u seriji junaci "zapravo antiheroji".

"Mi kao ekipa nismo želi da budu u očima mladih heroji. Prva sezona oslikava zahuktavanje, ali više se radujem nastavku jer tu će da se vidi koja je cena koju plaćaju", istakla je Popović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Glumica je rekla da se svojim likom trudila da prikaže da nema ulaska u takvo okruženje bez posledica. Da je njen lik dobio drugu priliku, prema njenom mišljenju bi "bolje promislila ili bar tražila odgovore na pitanja koje nije dobila".

"Uvek želimo da pripadamo nekoj zajednici. Kada tragamo za sobom razmišljamo gde pripadamo, šta nas ispunjava da radimo i koji je prostor kome pripadamo", navela je glumica.

Prema njenim rečima, kroz svoj lik želela je da prikaže "hrabrost da ipak posle svega se vrati sebi".

"Suštinski bilo mi je važno da ostane hrabra posle svega u šta se utopila i da uzme svoj život u svoje ruke ponovo, sa svim tim posledicama", rekla je Popović.

Primetivši da se sistem vrednosti srozao, Popović je priznala da često promišlja i oseća se kao da nije "iz ovog sveta".

"Ali u njemu živim i ne mogu da kažem da sam radosna zbog trenutnog tržista i onoga što nudi. Tu imate izbor da radite svoje stvari, da se radujete stvarima koje dođu do vas i pokušate da ih na svoj način oplemenite", rekla je Popović.

On je rekla da duboko veruje da svaki čovek može u svom mikrokozmosu da ima otklon od onoga što ga ugrožava i da se bavi nekim drugim stvarima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura