Aktuelno iz kulture

Ljubinka Klarić: "Klan" se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom po humoru i tarantinovskim momentima

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2022

-

11:05

Ljubinka Klarić: "Klan" se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom po humoru i tarantinovskim momentima
Ljubinka Klarić: "Klan" se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom po humoru i tarantinovskim momentima - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ljubinka Klarić, koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Klarić je rekla da se njen lik Cveta nije mnogo promenila u odnosu na prvu sezonu, da je i dalje "domaćica, potpuno izgubljena, pomalo infantilna, lakoverna, a svoju ravnodušnost dobija utapanjem u alkoholu".

"Za mene je bio izazov. Ja sam dosta živa i energična glumica. (Reditelj) Boban Skerlić je tražio od mene da sva energija uđe unutra, a da sve polako izlazi napolje tako što ću biti potpuno mirna, a biću idiot", rekla je Klarić.

Prema njenim rečima, "Klan" privlači publiku pre svega zato što "likovi u seriji nisu heroji".

Primetivši da su u našim serijama glavni junaci kriminalci prikazani kao heroji, pa "mlađi deo publike ima potrebe da se ugleda na njih", Klarić je ocenila da je u "Klanu" ipak zadatak umetnika da prikažu "na način da vam se zgadi".

"'Klan' se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom što ima tarantinovski momenat, da i u tako crnim stvarima ima dosta humora i likovi nisu prikazani kao jako inteligentni", navela je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Klarić je istakla da je sa Skerlićeve strane bilo hrabro i vrlo originalno što je za glavne uloge odabrao do sada nepoznate glumce - Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimtirijevića - "koji su se pokazali fantastično".

U matičnom Beogradskom dramskom pozorištu trenutno priprema Molijerovu predstavu "Mizantrop" u režiji Juga Ðorđevića, koja će za nju biti izazov pošto igra naslovnu ulogu.

Prema njenim rečima, deo predstave će biti "klasičan Molijer u stihu", a biće i improvizacija "koje su uvek intrigantne i uzbudljive".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura