Aktuelno iz kulture

Muzičar Andrija Gavrilović o predstojećem nastupu sa Retrospektivom: "I džez publika voli da đuska"

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2022

-

15:52

Muzičar Andrija Gavrilović o predstojećem nastupu sa Retrospektivom: "I džez publika voli da đuska"
Muzičar Andrija Gavrilović o predstojećem nastupu sa Retrospektivom: "I džez publika voli da đuska" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar Andrija Gavrilović poznat kao ANDR nastupiće večeras, 13. septembra sa bendom Retrospektiva u Kapetan Mišinom zdanju u okviru serijala "Atrijum sešns".

Gavrilović, koji je postigao veliki uspeh sarađujući sa drugim mladim muzičarima sa domaće scene, najavljuje da će na koncertu biti pop, dens, haus i "muzike za đuskanje".

"Džez publika koja mene prati kao džez trubača biće prisutna. I oni vole da đuskaju kao i publika pop muzike", rekao je Gavrilović u emisiji Tanjug Reflektor.

Prema njegovim rečima, na njihovom prvom velikom beogradskom koncertu, nakon klupskih svirki, biće izvođene pesme sa njegovog albuma "U krug" i Retrospektivinog "Priče sa hard diska", a specijalna gošća biće pevačica Milana Popović poznata kao Mat Bendi.

Gavrilović je rekao da se puno razmišljalo kako muziku pravljenu u studiju odsvirati uživo "da se dobije atmosfera", pa se sa elektronskim zvucima kompjutera sa matricama i bitovima spajaju analogni bas, gitara i vokal.

"To je muzika namenjena za provod, druženje, đuskanje, lepe emocije. Jedno lepo veče za sve koji dođu", najavio je muzičar.

Gavrilović nije bio primljen u Hamburg na muzičku akademiju gde je želeo studirati klasičnu trubu, pa je muzičar Pera Krstajić koji je bio na Berkliju, pokušavao da ga nagovori da dođe u Ameriku, iako ga u početku nije bila zanimala džez muzika.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Hteo sam da budem klasični trubač, za to sam se i školovao. On je moje snimke krišom prosledio profesorima koji su krenuli da mi se javljauju. Već sam krenuo da sviram džez. Nagovorili su me da izađem na audiciju, dobio stipendiju i otišao tamo", objasnio je muzičar.

Gavrilović je rekao da mu se ciljevi jako puno menjaju, ali da njegova ideja nije da uđe u neki sastav koji donosi mesečnu platu ili da svira tuđu muziku.

"Primarni cilj je da stvaram svoju muziku koja ne nakoga utiče. Jedna osoba ako odreaguje na moju muziku - moj cilj je uspešan. Jedan je bio da otvorim svoj studio u Beogradu što sam i uradio. Radim i kao producent i instrumentalista", naveo je Gavrilović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura