Aktuelno iz kulture

Srđan Obrenović o gostovanju Franka Kastorfa u BDP: Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2022

-

10:52

Srđan Obrenović o gostovanju Franka Kastorfa u BDP: Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma
Srđan Obrenović o gostovanju Franka Kastorfa u BDP: Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradsko dramsko pozorište tokom avgusta je bilo na turneji, obišavši i Brione i Budva grad teatar, gde su bili sa četiri naslova od kojih je jedan prmeijerni "Magbet" reditelja Nikite Milivojevića.

Letnja putovanja još nisu gotova, budući da će se u drugoj polovini meseca održati festival "Naši dani" kada će Srpsko narodno pozorište gostovati na Letnjoj pozornici BDP-a, dok beogradski teatar ide u Banja Luku, Veles i Ljubljanu.

Pozorišni producent Srđan Obrenović u razgovoru za Tanjug Reflektor najavio je i poseban izazov za beogradski teatar - gostovanje Franka Kastorfa, što će biti prvi put da čuveni reditelj režira izvan nemačkog govornog područja.

"Njegov rad na predstavi je sličan snimanju filma. Ima mnogo elemenata koji su uključeni u taj proces. Očekuje se kod reditelja koji dolaze sa nemačkog govornog područja da apsloutno sve na početku proba bude spremno, scenografija i kostimi, koji se kasnije dorađuju", naveo je Obrenović.

Prema njegovim rečima, to je veliki izazov, pošto tako kod nas pozorište ne funkcioniše, ali su u BDP-u spremni za probe koje počinju početkom septembra.

Obrenović je naglasio da će BDP-ova "Božanstvena komedija" u režiji Kastorfa "sigurno biti spektakl i da će pomeriti granice kod nas".

Tajna renesanse BDP-a je direktor Jug Radivojević koji je došao sa "velikom ambicijom i postavio velike ciljev ispred sebe i pozorišta, i apsolutno uspeo da ih ostvari".

"On je čovek koji ne odustaje, uvek ima neku novu ideju i prosto vas motiviše da budete kreativni, da radite, idete napred, otkrivate nove stvari i pred sebe postavljate veći i ambiciozniji cilj", naveo je Obrenović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura