Aktuelno iz kulture

Vraća se "Vilou": Šta znamo o seriji zasnovanoj na omiljenoj epskoj avanturi

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Collider

17/09/2022

-

08:35

Vraća se "Vilou": Šta znamo o seriji zasnovanoj na omiljenoj epskoj avanturi
Vraća se "Vilou": Šta znamo o seriji zasnovanoj na omiljenoj epskoj avanturi - Copyright Prinstscreen YouTube/Lucasfilm

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks ima "Vešca", Prime Video "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", a HBO "Kuću zmaja" i zato je bilo samo pitanje trenutka, kada će i Dizni Plus naći svoj odgovor na rastuću popularnost žanra epske fantastike. 

Ove jeseni konačno i stiže i to u vidu serije "Vilou", dugoočekivane serije koja je nastavak istoimenog filma iz 1988. godine. 

Iako je tada i publika i kritika imala podeljena mišljenja kada je reč o ovom "čedu" legendarnog Džordža Lukasa, s godinama je stekao status kultnog, a glasine o potencijalnom nastavku dugo su kružile.

Originalni film priča o mladom patuljku Vilouu Afgudu (Vorvik Dejvis), porodičnom čoveku koji u avanturi života, korak po korak postaje moćan čarobnjak. 

U nastavku će Vilou okupiti novu generaciju heroja, za novu magičnu avanturu i biće to prvi projekat Lucasfilm firme pod okriljem Diznija, koji nije vezan za franšizu "Ratovi zvezda".

Film je završen porazom zle čarobnice Bavmorde (Džin Marš) koja je vladala srednjevekovnom zemljom Nokmarom. Ona je proterana iz kraljevstva, kada su Vilou i njegova mentorka Fin Rejzi (Patriša Hejz) zajedničkim snagama uspeli da je savladaju.

Iako ne deluje da će se Bavmorda vratiti u nastavku, novi trejler nagoveštava dolazak neke nove zle sile. 

Poznata i nova lica

U seriji ćemo ponovo videti legendarnog Vorvika Dejvisa, kao i Džoanu Vejli, koja je u originalu igrala Bavmordinu ćerku Soršu.

Val Kilmer, koji je igrao Madmartigana, neće moži da reprizira svoju ulogu, zbog bolestti, ali je izvršni producent Džonatan Kasdan najavio da će priča o tom heroju biti važan deo serije.

Potvrđeno je i da će ulogu u seriji dobiti Kristijan Slejter, kao Madmartiganov kolega i još jedan potencijalni saveznik u Vilouovom poduhvatu.

Novi protagonisti su i Soršina ćerka Kit (Rubi Kruz), Džejd (Erin Keliman), sluškinja Dav (Eli Bamber), dobrodušni lopov Burman (Amar Čada Patel) i neidentifikovani lik kog će igrati Toni Revolori.

Iako Revolori, kog znamo po ulozi u filmu "The Grand Budapest Hotel" u trejleru filma izgovara samo jednu rečenicu, kako se kao dete "pretvarao da je čarobnjak", pojedini mediji spekulišu da je to naznaka da će u seriji Vilou dobiti svog šegrta kog će podučavati magiji.

U nekim scenama Vilou definitivno drži svoj čarobni štapić, ali ne preza ni od drugih oružja, pa čak ni bacača plamena.

Originalni film nije pretendovao da bude nešto naročito ozbiljan i subverzivan, a ako izuzmemo nekoliko mračnih scena u trejleru, deluje da će i u seriji biti dobrog humora. 

Da li je tako, saznaćemo 30. novembra kada se očekuje premijera serije "Vilou" na servisu Dizni Plus.

Komentari (0)

Kultura