Aktuelno iz kulture

Bane Vidaković: Film "Ala je lep ovaj svet" nas podseća kako bi svet mogao da izgleda

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2022

-

10:44

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

U novom filmu "Ala je lep ovaj svet" koji osvaja bioskopsku publiku širom Srbije, između ostalih igra i glumac Bane Vidaković koji u tom ostvarenju tumači lik taksiste, koji obožava svoju ženu (Anica Dobra).

Za film koji govori o ostvarenoj i neostvarenoj ljubavi, Vidaković kaže da je "topao i dirljiv" i da podseća kako bi svet mogao da izgleda.

"Film se zove ''Ala je lep ovaj svet' i to je već u startu poruka za koju čovek može da kaže: 'Šta im je? Otkud 'lep', kad atomske bombe čekaju, ne znamo šta će sutra biti?' Ali film nas podseća kako svet može da izgleda", izjavio je glumac u najnovijem izdanju Tanjug Reflektora.

Za Vidakovića su tumači glavnih uloga Anđrija Kuzmanović i Anđelka Prpić, kao i reditelj Filip Čolović prijatna iznenađenja.

"Andrija je divno vaspitan mlad momak, pozitivni izdanak ove generacije, na koju imam puno primedbi, ne u smislu glume i talenta, već ima dosta neobrazovanog sveta, nezainteresovanih, nevaspitanih. Andrija je sušta suprotnost", ocenio je Vidaković.

Glumac je ocenio da njegova koleginica Prpić može da igra mnogo više od komedije, po kojoj je postala poznata.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Ovde je pokazala osećaj za nijansu. Ostvarila je vrlo zanimljivu ulogu", rekao je Vidaković.

Prepoznatljiv u javnosti kao glumac komedija, Vidaković priznaje da takve uloge nije sam birao već ga "producenti i reditelji vide očigledno kao nekog ko može da radi taj žanr".

"Bio sam zasićen komedije u jendom momentu. Čekao sam da odigram nešto drugačije, da posetim da sam mnogo širi glumac od komedije. To mi je omogućeno u pozorištu. Odigrao sam Čehova, dobio Oktobarsku nagradu, igrao 'Belu kafu'...", podsetio je glumac.

Vidaković je dodao da je filmu "Vikend sa ćaletom" prvi put dobio šansu da odigra nešto duhovito, ali ipak ozbiljnije, uz Nenada Jezdića koji je "vrlo ozbiljan glumac".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura