Aktuelno iz kulture

Premijera filma "Ala je lep ovaj svet" u Beogradu: "Film kakav nam je potreban"

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2022

-

23:58

Premijera filma "Ala je lep ovaj svet" u Beogradu: "Film kakav nam je potreban"
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijera dugo očekivanog filma "Ala je lep ovaj svet", u režiji Filipa Čolovića, održana je večeras u beogradskoj MTS Dvorani.

U glumačkoj ekipi su Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Nikola Pejaković Kolja, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović i drugi.

Tumač glavne muške uloge Andrija Kuzmanović za Tanjug je istakao važnost snimanja filmova u žanru komedije u "teškim vremenima koja su nas zadesila" i dotakao se onoga šta za njega znači naslov filma, kao i svog detinjstva koje je bilo "mnogo lepše i lakše nego danas".

"Očekujem od ove premijere pre svega to da ljudi shvate da je nama ovakav film potreban. Mislim da ovakav film treba da nađe put do publike, iz prostog razloga što nam je potrebna boja, ta neka svetlost usred ovog haosa koji je oko nas", rekao je Kuzmanović.

Glumac je istakao da svako vreme nosi neku svoju priču, te da je imao sreću da odrasta u nekom "lepšem dobu".

"Danas smo postali razmaženi. Samim tim što u džepu imamo ceo svet. Izgubili smo konekciju jedni sa drugima. Prošlo vreme je bilo drugačije", istakao je Kuzmanović.

Govoreći o tematici filma "Ala je lep ovaj svet", Kuzmanović se dotakao perioda kad je sam odrastao i da je tada svet bio "mnogo lepši i smisleniji".

Glavna glumica Anđelka Prpić istakla je da je ljubav sve, da treba to razumeti i da je život bez ljubavi "ništa".

"Umetnost i ljubav oplemenjuju ljude, samim tim i svet, te na taj način čine nas lepšim, kao i planetu na kojoj živimo", kazala je Prpić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura