Aktuelno iz kulture

Zoe Kida za Euronews Srbija o novoj pesmi: Suština je da budemo ono što jesmo i zavolimo sebe

Komentari

Autor: Aleksandar Lukić, Euronews Srbija

30/09/2022

-

13:12

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ana Radonjić, poznatija po scenskom imenu Zoe Kida, nedavno je učestvovala na nacionalnom kvalifikacionom takmičenju "Pesma za Evroviziju" i plasirala se u finale sanjarskom numerom "Bejbi", a sada je svoje obožavaoce obradovala i novim singlom "Žena dete" kojim najavljuje svoj prvi album.

Tim povodom za Euronews Srbija govorila je o inspiraciji za novu pesmu i poruci koju je želela da pošalje.

"Vrlo lično doživljavam sve što pišem i u mojim pesmama ima mnogo autobiografskih elemenata. Ova pesma je na neki način najličnija koju sam napisala do sada, ali suštinski govori o ženskom rodu i onome što je svima nama zajedničko", rekla je Zoe.

Bivša članica domaćeg sastava Zemlja Gruva, sada sarađuje sa bendom Sumasišavši, čiji članovi potpisuju instrumentalno izvođenje i aranžman, ali su i tekst i muzičke linije, kako kaže, "iz njene sveščice".

"Ove dve pesme koje sam uradila, koje će se naći na mom prvom EP-u - 'Žena dete' i 'Bejbi' - sam uradila sa njima i na neki način to jeste zajedničko stvaranje, ali sam neko ko uživa u pravljenju muzike i neko ko zaista uživa u autorskom radu", istakla je muzičarka.

Pesmu "Žena dete" opisala je kao "žensku himnu".

"Ja muziku doživljavam kao krajnje pozitivan medijum, koji u ljudima treba da budi dobre emocije i koji ljudima treba da daje nadu. To je za mene suština muzike. I ova pesma i jeste to", kaže Zoe.

Autorka je u tekstu preispitala proces samospoznaje i prihvatanja sebe sa "svim nesavršenostima" i specifičnostima karaktera jedne ličnosti.

"Tekst je dugačak, ali u svakom stihu ima onog suštinski ženskog, a sudeći po komentarima koje dobijam na društvenim mrežama, poenta je pogođena. Suština je da budemo ono što jesmo i da volimo sebe, prigrlimo našu jedinstvenost i ne budemo stalno na liniji nekog takmičenja, nego da se udružimo i izvučemo najbolje iz sebe", istakla je Zoe.

Pesme koje će se naći na njenom EP "Žena dete" nastale su u vreme lokdauna i objavljivaće ih sukcesivno u narednim mesecima. 

Kako Zoe Kida objašnjava za Euronews Srbija, zajednička nit albuma prvenca je ohrabrivanje žena i poziv da se oslone jedna na drugu, ali i da "čuvamo dete u sebi".

Komentari (0)

Kultura