Reflektor

Zoe Kida se vraća na muzičku scenu i to prvim solo singlom "Bejbi"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2022

-

11:44

Zoe Kida se vraća na muzičku scenu i to prvim solo singlom "Bejbi"
Zoe Kida se vraća na muzičku scenu i to prvim solo singlom "Bejbi" - Copyright Promo/Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Singlom "Bejbi" Zoe Kida se zvanično vraća na regionalnu muzičku scenu i najavljuje dugo očekivani solo EP "Žena Dete". Zoe Kida će nastupiti na ovogodišnjem festivalu "Pesma za Evroviziju" zvanično pomenutim prvim solo singlom "Bejbi".

 

U fokusu autentičnog muzičkog "storytellinga" Zoe Kide je žena, njena zadivljujuća urođena snaga i nežnost, sposobnost da istovremeno bude i žena i dete: tanana - a moćna, krhka - a nepokolebljiva. Žena crpi svoju snagu iz ljubavi, koja ostavlja bez daha, koja je kao more neobuzdana i silovita.

"Bejbi" je pulsirajuća R`N`B balada, uzbudljive gradacije koja budi atmosferu zanosa, strasti, predaje… "Bejbi" je senzualna fantazija o vanvremenskoj ljubavi.

Muzički stil Zoe Kide predstavlja vešt spoj elemenata soul, rnb, funk, pop, afro žanrova i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija. Ta svojevrsna muzička eklektika, uz inventivni i upečatljiv modni stajling, ono je po čemu je publika prepoznaje i podržava.

Promo/Nebojša Babić

 

Pesma "Bejbi" je rezultat saradnje Zoe i ekipe "Sumasišavši" - novog beogradskog benda formiranog tokom leta 2021. godine. "Sumasišavši" su iskusni, talentovani muzičari, instrumentalisti, aranžeri i producenti, ali i prijatelji koji godinama uspešno sarađuju na raznovrsnim projektima.

Iako neopterećeni konkretnim žanrovskim odrednicima inspiraciju pronalaze u elementima afrobeat-a, neosoula, bluza, regea. Snažna moć transformacije zvuka i izraza spojila ih je sa Zoe Kidom i njenim solo projektom na kojem trenutno intenzivno rade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura