Aktuelno iz kulture

"Još verujemo u rokenrol": Grupa Scorpions objavila novi singl

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

17/01/2022

-

09:59

"Još verujemo u rokenrol": Grupa Scorpions objavila novi singl
Scorpions - Copyright AP/Leo Correa

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka rok grupa Scorpions objavila je prvi singl "Rock Believer" sa novog istoimenog albuma, koji će biti predstavljen 25. februara.

Klaus Majne, pevač i tekstopisac objasnio je da su se za ovaj naziv albuma i singla odlučili jer su više puta imali priliku da čuju da je "rokenrol mrtav".

"Ali još postoje milioni onih koji veruju u rok širom sveta i dokazuju im da nisu u pravu. Naši fanovi su najbolji na svetu. Vedećemo se nekad negde, jer i mi verujemo u rok, baš kao vi", rekao je Majne za Yahoo Entertainment.

Pesma "Rock Believer" snimljena je u stilu osamdesetih, po kom je bend čuven u celom svetu.

"Na novim pesmama se vraćamo svojim korenima. Želeli smo da ponovo aktiviramo originalni DNK Scorpions - dobre rifove, jake melodije. Pokušali smo da transportujemo taj osećaj nastupa uživo u studio, pa smo ponovo svi zajedno svirali u jednoj prostoriji. Imati Mikija Dija u bendu je kao doza sveže energije i zaista je bilo zabavno", ispričao je pevač.

Grupa je planirala da album snima u Americi, ali je zbog pandemije odluka promenjena u poslednjem trenutku, pa je posao preuzeo nemački studio Peppermint Park u Hanoveru.

Scorpions su snimili i spot za "Rock Believer", koji će objaviti 18. januara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura