Reflektor

Whitesnake 2022. dolazi na Tašmajdan: "Oproštaj bez Beograda jednostavno nije moguć"

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2021

-

11:10

Whitesnake 2022. dolazi na Tašmajdan: "Oproštaj bez Beograda jednostavno nije moguć"
AP/Greg Allen - Copyright AP/Greg Allen

veličina teksta

Aa Aa

Hard rok grupa Whitesnake na oproštajnoj svetskoj turneji održaće koncert 6. jula 2022. godine na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu.

"Čast i privilegija mi je što sam uvek nastupao sa najboljim muzičarima, pred milionima ljudi širom sveta koji su me pratili i podržavali na ovom neverovatnom putovanju! Vreme je da stavim tačku na pet dekadentnih, fascinantnih i reptilskih dekada, a oproštaj bez Beograda jednostavno nije moguć", poručio je frontmen grupe Dejvid Kaverdejl.

 Iz Avalon produkcije je navedeno da je zahvaljujući njima beogradski koncert "dobio i svetsku ekskluzivu", pošto će samo na Tašmajdanu binu sa Kaverdejlom podeliti njegov kolega iz jedne od postava legendarnih Deep Purple, basista i pevač Glen Hjuz sa svojim bendom Dead Daisies.

"Whitesnake i Deep Purple obožavaoci mogu već da naslute kako će izgledati jedan od biseva", saopštio je Avalon, sugerišući da će legendarni rokeri verovatno svirati i pesme sa svog The Purple Albuma, na kom su obrade pesama Deep Purple.

Inače, grupa Deep Purple je sa Kaverdejlom i Hjuzom nastupila 1975. godine u beogradskoj hali Pionir, a Whitesnake je potom u par navrata nastupao u Beogradu, poslednji put 2019. na "Tašmajdanu", kada je koncert završen po kišnoj oluji.

"Molim se svaki dan da svi to možemo ostvariti i još jednom podeliti nezaboravne zajedničke večeri i proslaviti predivno putovanje na kome smo skoro 50 godina", poručio je Kaverdejl na zvaničnom sajtu benda, povodom najave evropskog dela turneje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura